хибрид помеѓу човек и свиња

ЗА ОВА ГОРДО ПИШУВАШЕ НАЦИОНАЛНА ГЕОГРАФИЈА! ПРОТЕЧЕ ПРВИОТ ЗАСТРАШУВАЧКИ ВИДЕО ЗАПИС НА ХИБРИД ПОМЕЃУ ЧОВЕК И СВИЊА!

Веќе во далечната 2018, едно од најценетите научни списанија, Национална Географија објави статија со наслов “Хибрид помеѓу човек и свиња направен во лабораторија” (Human-Pig Hybrid Created in the Lab).

Научниците се надеваа дека ембрионите на ова “суштество” ги претставуваат клучните чекори кон создавањето на спасоносни органи, одгледани во лабораторија.

Ви пренесуваме дел од историјата (2018, National Geographic):

“Преку еден значаен иако веројатно контроверзен подвиг, научниците објавија дека ги создадоа првите успешни хибриди на луѓе и животни. Проектот докажува дека човековите клетки можат да се внесат во организам кој не е човечки, да преживеат, па дури и да раснат во животното домаќин, во овој случај свињата.

Овој биомедицински напредок долго беше и сон, но и проблем за научниците кои се надеваат дека ќе го решат критичниот недостаток на донаторски органи.

Се чини дека човековото ткиво го забавува растот на ембрионот, забележува Ченг, а органите кои би произлегле од вакви ембриони кои се развиваат во овој момент веројатно би биле отфрлени од луѓето, затоа што би содржеле голем дел на свинско ткиво.

Следниот голем чекор, вели Ченг, е да се открие дали е можно да се зголеми бројот на човечки клетки кои самиот ембрион може да ги поднесе. Сегашната метода е почеток, но сеуште не е јасно дали оваа препрека може да биде совладана.

Белмонте се согласува со тоа, напоменувајќи дека би можело да поминат години пред процесот да може да се искористи за создавање на функционални човечки органи. Оваа техника најпрвин би можела да се користи како начин на проучување на развојот на ембрионите и разбирање на болестите. Тие увиди би можеле да бидат еднакво вредни како и способноста за одгледување на органи.

Дури и во оваа рана фаза, Ченг го нарекува ова фанстастичен успех: “Постојат и други чекори кои мораме да ги направиме. Но ова е интригантно. Навистина интригантно”, признава Ченг.”

И така конечно доаѓаме до 2021

Работите на хартија не секогаш изгледаат исто со оние во реалноста.

Оваа застрашувачка снимка покажува колку е всушност подла т.н. светска научна елита!

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Ова застрашувачко видео може да ве шокира!

https://freeworldnews.tv/watch?id=615f184eec8e233589affa44

Следете нè на Фејсбук и на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *