25% ПОВЕЌЕ ИНФАРКТИ ПОСЛЕ BAKЦИHAЦИЈАTA!!!

25% ПОВЕЌЕ ИНФАРКТИ ПОСЛЕ BAKЦИHAЦИЈАTA!!!

Добра вест е што нова студија од израелски научници објавена во Scientific reports не нашла врска меѓу самата кoвид инфекција и зголемен број на кардиоваскуларни компликации.

Значи, самата болест кoвид 19 не доведува до понатамошни кардиоваскуларни компликации…

Но има и лоша вест, а таа е поврзана со вaкцините и срцевите проблеми кај луѓе помлади од 40 години.

Вaкцините за кoвид 19 доведуваат до кардиоваскуларни компликации, сега сето поткрепено и со научна студија!

Студијата се темели на податоци на итните служби и открива дека по започнувањето на масовната вaкцинација,  дури за една четвртина биле зголемени повиците поврзани со кардиоваскуларни компликации. И кај мажите и кај жените. Израелските истражувачи не пронашле слично зголемување поради самата инфекција со кoвид.

Израелските здравствени власти и Американскиот центар за контрола на болестите ја признаа врската помеѓу вaкцините против ковид и специфичните кардиоваскуларни компликации. Ризикот од миокардитис по примањето на втората доза на вaкцина сега се проценува дека е помеѓу 1 во 3.000 до 1 во 6.000 кај мажи на возраст од 16 до 24 години.

Некои неодамнешни написи во научни списанија сугерираа дека кардиоваскуларните компликации после кoвид инфекција се почести отколку оние по вaкцинацијата, но наодите на оваа студија го демантираат тој оптимизам а сознанијата се прилично доверливи бидејќи студијата имала можност да утврди базична линија (број на повици за срцеви проблеми пред пaндемијата), со состојбата во eпидемијата без вaкцини и со состојбата по масовното вaкцинирање.

Вознемирувачкиот заклучок гласи дека зголеменото ниво на вакцинација повлекува и зголемен број срцеви удари и зголемен број на случаи на акутен коронарен синдром.

Иако опасностите од миокардитис кај млади мажи привлекуваше широко внимание, оваа студија открива поголемо зголемување на срцевите проблеми кај жените, поврзано со вaкцинацијата.

Познато е дека миокардитисот е „главна причина за ненадејни, неочекувани смртни случаи кај возрасни помлади од 40 години и се проценува дека е одговорен за 12-20% од овие смртни случаи“, забележуваат авторите на студијата. Додаваат дека нивните наоди биле пресликани од истражувачи во Германија и Шкотска.

Ајде, факт-чекери, ве чекаме да си ги оправдате парите и да ставите етикета за лажна вест и на студијата на израелскиве научници…

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!