АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА

АЈДЕ ДА АНАЛИЗИРАМЕ КАКО НÈ ЛАЖАТ ДЕКА ПОСТОИ НЕШТО КАКО КЛИМАТСКА КРИЗА

Науката за климата е толку задушена од идеолошка ревност што станува тешко да се најде нормална објективна анализа овие денови. Секој податок што е во спротивност со наративот за климатските промени создаден од човекот го опкружува спин-машина која или ги отфрла информациите или ги прикрива во порој на пропаганда за глобалното затоплување, вбризгувајќи му нешто на читателот многу пред тој да добие шанса да ја свари веста дека можеби климатските промени не се сè она што ни кажуваат дека се.

Секогаш кога се известува за високи температури во САД или Европа, вестите се хипернадувани во диви теории за климатска апокалипса од медиумите, но временската историја сугерира дека паниката е измислена наместо оправдана. Всушност, секое топло време кое може да го изберете во последниве години е веројатно засенето од многу полош настан децении или векови пред „загадувањето со јаглерод создадено од човекот“ да стане нешто.

На пример, медиумите се избезумени поради тековната суша и „рекордните температури“ во Европа ова лето, предупредувајќи дека тоа би можело да стане „најлошата суша“ во последните 500 години. Се разбира, ова тврдење ја отвора вратата за прашање на кое климатските научници и пропагандистите не сакаат да одговорат:  Што се случило пред 500 години?

Слично ниво на хистерија за глобалното затоплување беше присутно за време на топлотниот бран во Европа во 2003 година, како и во 2018 година.

Неколкуте климатски научници што сè уште не ги купиле и не ги платиле владите и ОН, мораа да истакнат дека овие суши не се ништо споредливи до живиот пекол што беше сушата од 1540 година.  Овој настан често се нарекува „мегасуша“ затоа што регионот претрпе историски жешки температури, додека речиси и да не врнеше дожд цела година.

Температурите таа година беа во просек од 5°C до 7°C  над просечните температури во Европа во 20 век. Во американски термини, тоа значи дневни летни температури од околу 104 ° F или 40 степени Целзиусови.  Стотици историски извештаи напишани во тоа време опишуваат околу половина милион смртни случаи, заедно со огромните шумски пожари и зимата во Италија што „се чувствуваше како јули“. Имајте на ум дека нивоата на јаглерод во Европа во 1540 година беа 30% ПОНИСКИ од денес, но сепак, регионот го претрпе можеби најлошиот настан на затоплување во неговата запишана историја.

Денешните климатски податоци се засноваат на записите што ги чуваат NOAA (Американска Океанска и Атмосферска Администрација) и други институции, а овие записи се враќаат само до 1880 година. Така, секогаш кога ќе ги слушнете мејнстрим медиумите да ечат за рекордни температури, тие користат мал дел од глобалната временска историја од минатото, или нешто повеќе од еден век. Секој чесен научник во оваа област ќе ви каже дека климатската евиденција на Земјата е огромна во споредба со ограничените податоци што ги користат идеолозите за глобалното затоплување, а поголемиот дел од деструктивните временски кризи се случиле многу пред емисиите на јаглерод предизвикани од човекот.

Сигурно не беше јаглеродното загадување од автомобилите, земјоделството и индустријата што ја предизвика кризата во 1540 година.

Обидете се да направите какво било истражување за настанот во 1540 година и ќе бидете закопани во куп мејнстрим написи кои ја признаваат катастрофата, но потоа обидете се да го искористите како пример зошто мораме да се усогласиме со ограничувањата за јаглеродот и климатскиот авторитаризам во 2022 година.  Тие велат „Погледнете ја катастрофата. на она што се случи со Европа во 1540 година. Не сакате тоа да се повтори, нели?

Се разбира, човештвото немаше збор или контрола врз времето во 1540 година, исто како што ние немаме збор или контрола врз времето денес. Тогаш немаше глобално затоплување базирано на јаглерод, а сега нема глобално затоплување базирано на јаглерод.  

Научниците сè уште немаат поим што предизвика многу од затоплувачките настани од минатото, вклучително и кризата од 1540 година, па зошто треба да имаме слепа верба во нивните тврдења дека јаглеродот е причина за затоплување во последниве години? Всушност, NOAA и другите институции за истражување на климата сè уште не нудат конкретен доказ за врската помеѓу емисиите на јаглерод и зголемените температури. Нивниот аргумент е дека ги исклучиле сите други можни причини, оставајќи го само јаглеродот како остаток. Ова не е наука, ова е случајна претпоставка.

Ако некогаш постоело поле што им пркоси на логиката, разумот и анализата вообичаено поврзани со научниот метод, тоа е науката за климата.

Оставете го настрана фактот дека милијарди долари средства се исплаќаат на климатолозите секоја година, но само оние научници кои работат од претпоставката дека климатските промени се предизвикани од човечки суштества. Односно, постојат бројни стимулации за научниците да ги отфрлат другите причини за глобалното затоплување. Тие не се научници, тие се платени политички активисти. За среќа, температурите не се толку високи. Сопствените податоци на NOAA покажуваат дека просечната температура на Земјата се зголемила за помалку од 1°C во изминатиот век. Ова не е ништо, па зошто паника?

Да речеме само дека контролите на јаглеродот се моќна алатка за микроуправување со населението и оправдување на авторитаризмот во име на „поголемото добро“. Ако јавноста е убедена да прифати лажни наративи за климатските промени, тогаш владата ќе има способност да го контролира секој аспект од секојдневниот живот, од количината на електрична енергија што ја користиме, храната што ја јадеме, бизнисите што можеме да ги водиме, до нивото на производството и големината на населението. Ова не е фикција, тоа е реалност, и се случува многу побрзо отколку што многу луѓе сфаќаат, сѐ во име на спасување на планетата од закана што не постои.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!