АЈДЕ ПА И КАЈ НАС: НОСЕЊЕТО МАСКА ПОВЕЌЕ НЕМА ДА БИДЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ОД 16 МАЈ ВО ФРАНЦИЈА

АЈДЕ ПА И КАЈ НАС: НОСЕЊЕТО МАСКА ПОВЕЌЕ НЕМА ДА БИДЕ ЗАДОЛЖИТЕЛНО ВО ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ОД 16 МАЈ ВО ФРАНЦИЈА

Од следниот понеделник, 16 мај, носењето маска повеќе нема да биде задолжително во „целиот јавен превоз“, објави министерот за здравство Оливие Веран, на крајот од последниот совет на министри на првиот петгодишен мандат на Емануел Макрон.

Министерот за здравство, притоа појасни дека маската сепак се препорачува.

Ова беше една од последните мерки кои сè уште се на сила во Франција во однос на епидемијата на Ковид 19, по олеснувањата минатиот март. Сепак, обврската за вакцинирање на болничкиот персонал останува на сила во моментов. Бројот на откриени нови случаи во вторникот беше 56.449, а хоспитализирани се 20.498 пациенти, а починале 122 лица. што покажува дека вирусот е се уште присутен.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!