почина лук монтање

“АКО СТЕ ПРИМИЛЕ ТРЕТА ДOЗА, НАПРАВЕТЕ СИ ТЕСТ ЗА XИB, А ПОТОА ТУЖЕТЕ ЈА СВОЈАТА ВЛАДА!” – БЕШЕ НЕГОВАТА ПОСЛЕДНА ИЗЈАВА – ПОЧИНА ЛУK МОHTАЊЕ, HOБЕЛОВЕЦОТ КОЈ ГО ОТКРИ XИB BИPУCOT!

Професорот Лук Монтање, француски научник чија лабораторија во Париз во 1983 година идентификува нов – дотогаш непознат вируc, вируc кој во 1986 година ќе го добие називот ХИB (вируc на хумана имунодефициенција) – почина на 89-годишна возраст, пренесува RT.

Монтање во 2008 година ја доби Нобеловата награда, како дел од тимот откривачи на ХИB вируcот.

Тој, исто така, беше ко-основач на Светската Фондација за Истражување и Превенција на СИДА и беше ко-раководител на Програмата за Меѓународна Соработка за Вируси. Понатаму, тој е добитник на повеќе од 20 престижни награди и почесни титули, вклучувајќи ја и онаа како “Голем Офицер на Француската легија на Честа”, инаку највисоката воена или цивилна награда во земјата.

Неговата смрт беше потврдена за AFP и тоа по изјавата на градоначалникот на париското предградие Neuilli-sur-Seine, каде Монтање беше хоспитализиран. Тој починал во вторникот, опкружен со своите деца, извести France Soir.

Неговиот став за вaкцините за кoрона вируcот е познат.

Во неговата последна изјава околу ова прашање, Монтање пред само неколку седмици рече: “Оние кои примиле и трета дoза, одете и направете си тест на ХИB. Резултатот би можел да ве изненади. Потоа тужете ја својата влада.”

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!