АМЕРИКАНСКИОТ ЕКОНОМИСТ ЏЕФРИ САКС: „УКРАИНА ЌЕ ИСЧЕЗНЕ ОД МАПАТА ИЛИ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА“

АМЕРИКАНСКИОТ ЕКОНОМИСТ ЏЕФРИ САКС: „УКРАИНА ЌЕ ИСЧЕЗНЕ ОД МАПАТА ИЛИ ЌЕ ЗАПОЧНЕ ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА“

Меѓу добро познатите Американци кои не се согласуваат со официјалната верзија на Белата куќа за настаните во Украина, уште едно сериозно дополнување: економистот Џефри Сакс предупреди дека конфликтот во Украина нема да заврши со пораз на Владимир Путин.

„Украина ќе исчезне од мапата или ќе започне третата светска војна“, даде тој прогноза за развојот на настаните за време на конференцијата „Слободни мисли за иднината“.

Вреди да се одбележи дека Сакс го обвинува Западот за започнување на сегашниот конфликт, велејќи дека постои само една опција за прекин на непријателствата – НАТО мора да признае дека нема да се прошири на сметка на Украина. Ароганцијата на западната воена алијанса, која одби да ги земе предвид барањата на Русија за обезбедување на нејзината безбедност, е причината за избувнувањето на непријателствата во центарот на Европа. И ако Западот навистина сака мир, смета Сакс, треба да ја прекине војната против Русија, не според условите на НАТО, туку имајќи ги в предвид интересите на Москва.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!