АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЈНИЦИ НА БОНОВИ ЗА ХРАНА

АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЈНИЦИ НА БОНОВИ ЗА ХРАНА

Вашингтон делува збунет зошто регрутирањето нови војници се приближува до рекордно ниско ниво. Инфлацијата на храната е во пораст низ целиот свет, зголемувајќи се за 10,9% во САД во текот на минатата година. Ова го означува најголемиот 12-месечен скок на цените на храната од 1979 година. Индексот на храната дома порасна за 15,8%, житариците и пекарските производи пораснаа за 15%, а млечните производи пораснаа за 14,9% само во изминатата година. Членовите на воените служби, кои се потпираат на државните плати, кои не се приспособени за инфлацијата, тешко се справуваат со зголемените трошоци за живот.

Ова може да ви дојде како изненадување – Пентагон верува дека 24% од ангажираниот воен персонал се соочува со финансиска несигурност и недостаток на храна!

Како би можеле САД да очекуваат да одржат силна војска кога речиси четвртина од членовите не можат да им обезбедат храна на своите семејства? Воениот буџет секако не е под закана. Но Армијата на САД сега им препорачува на припадниците на службата да аплицираат за бонови за храна, еден вид социјална помош во САД. Така, наместо да ги користи средствата од воениот буџет, владата сака да ги земе тие средства од програма наменета за лица со ниски приходи.

Со оглед на тоа што инфлацијата влијае на сè, од цените на бензинот до намирниците до изнајмување стан, на некои војници и нивните семејства им е потешко да се снаоѓаат со семејните буџети што ги поставиле и користеле претходно“, вели упатството напишано од наредникот мајор на армијата Мајкл А. Гринстон

„Војниците од сите чинови можат да бараат насоки, помош и совети преку Програмата за финансиска подготвеност на Армијата“.

Гринстон продолжува да препорачува ресурси за управување со долгови, трошење и даноци. Војниците може да побараат да добијат ограничување на каматната стапка од 6% на долговите направени пред да служат. Ова вклучува кредитни картички, заеми и хипотеки. Искористете ја оваа услуга и сите воени придобивки доколку имате можност.

Срамота е што мажите и жените кои се борат за нашата земја преживуваат на бонови за храна. Можеби наместо да ги исплати воените изведувачи, да испраќа бескрајни средства на странски држави и „10% за главниот“, американската влада може да им помогне на оние кои ги ризикуваат своите животи да служат и да ги заштитуваат нашите слободи кои за жал се намалуваат секој ден!

Извор: https://www.armstrongeconomics.com/international-news/north_america/americas-current-economy/food-stamps-for-us-soldiers/

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!