АНГЛИЈА: СОПРУГА НА МУЗИЧАР КОЈ ПОЧИНАЛ ПО BAKЦИHAЦИJATA Е ПРВА КОЈА УСПЕА ДА НАПЛАТИ ОТШТЕТА ПОРАДИ НУС-ПОЈАВИ ОД ИСТАТА!

АНГЛИЈА: СОПРУГА НА МУЗИЧАР КОЈ ПОЧИНАЛ ПО BAKЦИHAЦИJATA Е ПРВА КОЈА УСПЕА ДА НАПЛАТИ ОТШТЕТА ПОРАДИ НУС-ПОЈАВИ ОД ИСТАТА!

Значи може!

Жена чиј партнер починал по вaкцинацијата со вaкцината на АстрaЗeнека, стана првата личност што добила компензација за смрт поради вaкцината за Кoвид 19.

Според шемата за исплата на штети од вaкцини од 1979 година, плаќањата се достапни за секој што станал онеспособен како резултат на вaкцинација, а луѓето исто така можат да аплицираат во име на некој што починал. Шемата нуди еднократни износи без данок до 120.000 фунти.

На поранешната свршеница на рок пејачот Зион, кому му се слошило 8 дена откако примил инјекција и починал, повеќе од една година откако поднела барање за компензација, и е доделено максимално порамнување од 120.000 фунти, но рече дека тоа не е доволно.

Вики рекла дека се задолжила откако ја изгубила заработката на Зион и дека требало да добие 180.000 фунти.

Таа повикала брза помош за Зион кога, на 13 мај 2021 година, тој почнал да страда од „болни“ главоболки и починал 6 дена подоцна.

Неговата посмртница потврдила дека починал од инјекцијата, односно вaкцината за кoвид 19.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!