димитар апасиев двојазичност

Апасиев за двојазичните униформи на полицијата: Не ј.бат ни Устав ни закон

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев со критика за уредбата на Влада со која практично униформите на полицијата стануваат двојазични.

  • „Не ј.бат ни Устав, ни закон! Двојазични униформи на полицијата си вовеле со Уредба на Влада!? СДС се најголемото зло што некогаш ја снашло Македонија. Окупатори да бевте поише сенс за народот ќе имавте, гниди едни одродени“, вели Апасиев.

Тој им се закани на функционерите од власта.

  • „Ќе скапете по затвори ко ќе се смени власта, јавно ви ветуваме!!!“, напиша Апасиев на Фејсбук.