ruski gas

АВСТРИЈА ГО ПОДГОТВУВА ЗАКОНОТ! ОД 2023 ЗАБРАНЕТО ГРЕЕЊЕ НА ГАС

ВИЕНА – Министерството за заштита на животната средина на Австрија во нацртот на новиот закон предвидува забрана за греење на гас за нови градби од 2023 година.

Оваа мерка првично беше планирана дури од 2025 година, но поради последиците од големата зависност од рускиот гас, таа беше поместена.

Во предлог-законот се вели дека од 1 јануари 2023 година нема да биде дозволено поставување греење кое работи на течни или цврсти фосилни горива, односно фосилен течен гас.

Дополнително се наведува дека целото греење на гас до 2040 година мора да биде заменето со алтернативни решенија за климатски услови.

Од 2023 година, расипаните топлани за нафта или јаглен треба да се заменат со „зелени системи“.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!