bil gejts za potekloto na kovid

БИЛ ГЕЈТС ВЕЛИ ДЕКА Е ЈАСНО ДЕКА KOBИД 19 ПОТЕКНУВА ОД ЛИЛЈАЦИ, А ЗА ТОА СЕ ВИНОВНИ КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ

Бил Гејтс вели дека е „сосема јасно“ дека KOBИД-19 потекнува од лилјаци, со што ја отфрла теоријата за потеклото од лабораторијата и ги обвинува „климатските промени“.

Бил Гејтс во вторникот (3-ти мај) лажно тврдеше дека KOBИД-19 очигледно потекнува од лилјаци.

„Како можеме да спречиме нешто што не ни е јасно како дошло? Знаете, има лаборатории каде што треба да работат подобро, знаете, придонесувајќи за резултатите од работата што ја работат. Разбирам дека треба да ја завршат работата. Но, како да го разбереме тоа и како можеме да напредуваме во тој домен?“, праша Тревор Ноа.

„Па, треба да внимаваме на безбедноста во лабораторијата. „Во овој случај е сосема јасно дека вирусот дошол преку животни“, рече Гејтс. „И скоро сите наши болести, како ХИВ, дојдоа од шимпанзата во Африка пред некое време. Еболата дојде од лилјаци, а ова е со еден чекор помеѓу, па и овој вирус е настанат од лилјаци“.

„Значи, тоа ќе продолжи да се случува, особено со климатските промени, каде што уништуваме многу природни живеалишта, и тие сакаат да го контролираме вирусот што е можно поскоро“, додаде тој.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!