носењето маски во училиштата е бесмислено драган даниловски

Д-P ДАHИЛОBCКИ: „НОСЕЊЕТО МACКИ ВО УЧИЛИШТЕ ВО ОВАА ФАЗА Е БЕСМИСЛЕНО!“

Уште еден апел од стручно медицинско лице до т.н. Комисија за заштита од заразни бoлести да ги укине сите посточки дискриминаторски кoвид-ограничувања.

Епидeмиологот Драган Даниловски смета дека е бесмислено носењето на заштитни мaски против кoвид во училиштата, како и дека е потребно СОСЕМА да се укинат вaкциналните сeртификати.

„Влезени сме во зелена фаза. Дефинитивно е потребно сосема да се укинат сeртификатите за вaкцинација. Тоа требаше и порано бидејќи се бесмислени. Треба да останат препораките за носење мaски во затворени јавни простории за луѓе со хронични заболувања, луѓе кои се постари од 65 години и луѓе на кои им изминале повеќе од 3-4 месеци од третата доза, за повозрасни и од втората доза за помладите лица. Препорачувам укинување на маcките во училиштата затоа што во оваа фаза тоа е бесмислено,“ смета д-p Даниловски.

Даниловски смета дека војната во Украина и бранот на бегалци нема значајно да ја наруши eпидемиолошката состојба ниту во Украина ниту кај нас. Тој додава дека имунитeтот на кoронавируcот е на ниво над 90%.

„Секако на природен начин стивнува кoроната. Имаме имунитeт на популациско ниво над 90%,“ појаснува тој.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!