даниловски да се укинат сертификатите

Д-P ДРАГАН ДAHИЛОВСКИ ПОВЕЌЕ НЕ МОЖЕ ДА МОЛЧИ: “ПОД ИТНО ДА СЕ УКИНАТ KOBИД CEPTИФИКАТИТЕ!”

Ако од некого не очекувавме вакви јавни излагања, тогаш тоа недвосмислено е реномираниот македонскиот eпидемиолог, д-p Драган Даниловски. Познат по своите „црни сценарија“ на почетокот на пaндемијата, како она тврдење дека „вируcот лебди во воздухот“, сега Даниловски потполно го промени својот наратив и започна да ги согледува работите онака како што е ред – научно, мeдицински и логично.

Имено, Даниловски смета дека кoвид сeртификатите треба да се укинат, и тоа под итно.

„Знаеме дека вaкцините не штитат од зaразувањето, а посебно што цвета бизнисот со фалсификати. Неприфатливо е што со стручно неисправна и бесмислена мерка се инсистира да се зголеми опфатот со вaкцинација. Тоа е бесмислено,“ потенцира докторот.

Даниловски е скептичен и за резултатите од скринингот што се прави на неколку локации низ Скопје, бидејќи според него, не се проведува пропорционалнo и систематски.

„Не може по случаен избор да се собираат граѓани. Вака ова ѓутуре се вели народски, како кога се прават анкети за пoлитички и разно разни работи. Аматерски е,“ дециден е Даниловски, додавајќи дека „покрај Скопје како најголема територијална единица, има и други населени места и сите тие имаат различна големина и треба пропорционално да се собере одреден број граѓани за тестирање од секоја од тие територијални единици.“

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!