елена петрова костова август

Д-P ПЕТРОВА КОСТОВА УШТЕ ПРЕД 5 МЕСЕЦИ НАЈАВИ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЗАPAЗНОCTA НА BИPУCOT ТОКМУ ПОРАДИ BAKЦИHИTE, НО И НЕШТО ПОСТРАШНО И ОД НАЈСТРАШНАТА НОЌНА МОРА!

Кога светски познатиот експерт за мPHК вакцини и креатор на мPHК технологијата, д-p Роберт Малоун, пред околу половина година предупредуваше дека токму самите вaкцини ќе доведат до развој на нови мутaции на вируcот, главните “мејнстрим” медиуми го исмејуваа и го цензурираа.

Истовремено, проф. д-p Елена Петрова Костова, уште на 9 август минатата година, прва во Македонија на својот Фејсбук профил предупреди за истото.

Имено, таа најави дека вaкцините нема да ја намалат, туку напротив, ќе ја зголемат преносливоста на вируcот, нешто што е случај во последниве месеци со новиот позаразен oмикрон сој, кој во најголема мера ги погоди исклучиво највакцинирани држави на планетава.

Понатаму, д-р Петрова Костова предупредува и на нешто уште пострашно, односно ситуација кога претходно вaкцинирани луѓе би се заразиле со нова мутaција, односно нов вид на САPC-КоB-2, тие би можеле да доживеат многу потешка реакција на вируcот од невaкцинираните!

“За да работи вaкцината, треба да се стимулира имунолошкиот систем за да произведе неутрализирачки aнтитела, за разлика од не-неутрализирачките антитела. Неутрализирачкото антитело е она што може да го препознае и да се поврзе со некој регион („епитоп“) на вируcот, и последователно да резултира со тоа да вируcот не навлезе или да не се реплицира во клетките.

Не-неутрализирачко антитело е она што може да се поврзе со вируcот, но поради некоја причина антителото не успева да ја неутрализира инфективноста на вируcот.

Ова може да се случи, на пример, ако антителото не се врзува доволно цврсто за вируcот, или процентот на површината на вируcот покриен со антителото е премногу низок, или концентрацијата на антителата не е доволно висока. Во основа, постои некој тип на генеричко врзување на антителото за вируcот, но не успева да го неутрализира вируcот.

Кај некои вируси, ако некое лице содржи антитела за неутрализирање на вируcот, последователната инфекција од вируcот може кај лицето да предизвика потешка реакција на вируcот поради присуството на антителата што не-неутрализираат.

Ова не важи за сите вируcи, само за одредени. Ова се нарекува Зајакнување Зависно од Антитела (Antibody-Dependent Enhancement-ADE), кој е чест проблем со вируcот на денга, вируcот ебола, ХИВ, РСВ и семејството на корoнавируси. Всушност, овој проблем на АДЕ е главната причина зошто многу претходни испитувања на вaкцини за други кoронавируси не успеале.

Што подразбира АДЕ? Точниот механизам на АДЕ кај САPС не е познат, но водечката теорија е опишана на следниов начин: Кај одредени вируcи, врзувањето на не-неутрализирачкото антитело со вируcот може да го насочи вируcот да влезе и да ги зарази имунолошките клетки. Ова се случува преку рецептор наречен FcγRII.

FcγRII е изразен однадвор од многу ткива на нашето тело, а особено, во макрофагите добиени од моноцитите, кои се вид на бели крвни клетки. Со други зборови, присуството на не-неутрализирачките антитела сега го насочува вируcот да ги инфицира клетките на имунолошки систем, и овие вируcи потоа се способни да се реплицираат во овие клетки и да направат хаос во имунолошки одговор.

Едниот крај на антителото се фаќа за вируcот, а другиот крај на антителото се фаќа за имунолошка клетка. Во суштина, не-неутрализирачкото антитело му овозможува на вируcот да го забрза инфицирањето на имунолошките клетки.

Ова може да предизвика хипер-инфламаторен одговор, цитoкинска бура и генерално нарушување на имунолошкиот систем, што му овозможува на вируcот да предизвика поголема штета на белите дробови и другите органи во телото.

Покрај тоа, новите типови на клетки во телото сега се подложни на вируcна инфекција поради дополнителната патека за влез на вируси олеснета од рецепторот FcγRII, која е изразена на многу различни типови на клетки.

Ова значи дека вaкцината може да предизвика вашиот имунолошки систем да произведе антитела кон вaкцината, а потоа кога вашето тело е всушност оспорено со вистинскиот патоген, инфекцијата е многу полоша отколку ако не сте биле вaкцинирани.

Главен предизвикувач на АДЕ е мутација на вируcот‼️

Промените во низата на аминокиселини на СПAЈК протеинот (кој е протеин на вируcот што го олеснува влегувањето во нашите клетки преку рецепторот ACE2) може да предизвикаат антигенско поместување.

Тоа значи дека антителото што некогаш се неутрализирало, може да стане не-неутрализирачко антитело бидејќи антигенот е малку изменет.

Затоа, мутациите во спајк протеинот, кои природно се случуваат кај корoнавирусите, веројатно би можеле да резултираат со АДЕ. Бидејќи овие идни видови не се предвидливи, невозможно е да се предвиди дали АДЕ ќе стане проблем во иднина.

Овој својствен непредвидлив проблем е нагласен во следното сценарио: Вaкцината против корoнавирус првично не мора да биде опасна.

Ако првичното тестирање изгледа позитивно, веројатно ќе се спроведат напори за масовна вaкцинација на голем дел од населението. Во првата година или две, може да изгледа дека нема вистински безбедносен проблем, и со текот на времето, поголем процент од светската популација ќе биде вaкцинирана поради оваа перцепирана „безбедност“.

Во овој временски период, вирусот е зафатен со мутaција.

На крајот, антителата кај вaкцинираните кои лебдат во крвотокот, ќе се неутрализираат затоа што не успеваат да се врзат за вируcот со ист афинитет, поради структурната промена што произлегува од мутацијата.

Намалувањето на концентрацијата на антителата со текот на времето, исто така, ќе придонесе за оваа промена кон не-неутрализација. Кога овие претходно вaкцинирани луѓе се заразени со овој различен вид на САPC-КоB-2, тие би можеле да доживеат многу потешка реакција на вируcот.

Иронично е што во ова сценарио, оваа вакцина го прави вирусот повеќе, отколку помалку патоген.

Ова не е нешто што производителите на вакцини би можеле да го предвидат или тестираат со кое било ниво на вистинска доверба на почетокот…тоа ќе стане очигледно дури подоцна!!!” – заклучува д-р Петрова Костова.

Погледнете ја и рецензираната научна студија објавена во светско познатото списание Nature, токму на оваа тема:

https://www.nature.com/articles/s41564-020-00789-5?fbclid=IwAR1nI0EjYXYWt7lRDf1YdSVtH1RS8p2fcJS-DqMDnIPLWX9Lt87A5mzsVAY

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!