ДАЛИ МАКЕДОНИЈА КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РАЗБУДИ?! ЗА САБОТА НАЈАВЕН МАСОВЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРИСИЛНАТА BAKЦИHAЦИЈA ВО СКОПЈЕ!!!

Македонската јавност не мерува по предложувањето на дискриминаторските и противуставни мерки од страна на Комисијата за заразни болести и министерството за здравство.

На 60% од населението, од кои на дури 30% од медицинските работници, кои своевремено беа прогласувани за херои и им беше ракоплескано од терасите во главниот град, сега се соочуваат со брзо отказно решение и “гола борба за егзистенција”, исклучиво поради нивното право на слободен избор, кое е сега едноставно СУСПЕНДИРАНО!

Под мотото СТОП ЗА ФАШИСТИЧКИТЕ КОВИД МЕРКИ, група револтирани граѓани, за сабота најавија протест против ковид мерките на Венко Филипче.

Протестот е дел од СВЕТСКИОТ ПРОТЕСТ ЗА СЛОБОДА, кој во сабота ќе се организира низ целиот свет во исто време!

Во организација на протестот со поддршка се јавуваат голем број на субјекти, поединци и граѓански здруженија.

Протестот ќе се одржи во 17 часот пред Собранието на Република Македонија.

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom