ДАНСКА ГИ ЗАБРАНИ BAKЦИНИТЕ ЗА KOBИД-19 ЗА ПОМЛАДИ ОД 50 ГОДИНИ, НО НЕ ОБЈАСНУВА ЗОШТО

ДАНСКА ГИ ЗАБРАНИ BAKЦИНИТЕ ЗА KOBИД-19 ЗА ПОМЛАДИ ОД 50 ГОДИНИ, НО НЕ ОБЈАСНУВА ЗОШТО

Данска ја забрани употребата на вaкцини за Кoвид-19 за лица помлади од 50 години, објаснувајќи дека забраната дојде затоа што широко распространетиот имунитет и нискиот ризик од Кoвид значат дека придобивките од вaкцинацијата се премногу ниски.

Луѓето под 50-годишна возраст генерално не се изложени на особено висок ризик да станат сериозно болни од KOBИД-19. Дополнително, помладите лица до 50 години се добро заштитени од тешко заболување од KOBИД-19, бидејќи голем дел од нив се веќе вaкцинирани и претходно заразени со KOBИД-19, така што има добар имунитет за овој дел од популација (или барем така тврдат Данците).

Значи, пошироката јавност помлада од 50 години не може да прима вaкцини, само оние кои се сметаат за групи со висок ризик или оние кои работат со луѓе во високоризични групи можат да ги добијат. Покрај тоа, тие се забранети.

Минималната придобивка е секако доволна причина да не се препорача вaкцинација. Но, тоа не е доволна причина да се забрани. Ниту еден производ не е забранет само затоа што не е корисен. Производите се забранети само затоа што се сметаат за штетни.

Како што веќе покажаа неколку студии, ризикот од сериозни несакани ефекти од вaкцините за KOBИД-19 ги ​​надминува придобивките за помладите луѓе. Ова е секако најверојатната причина зошто Данска ги забрани.

Но, останува прашањето, зошто здравствените власти едноставно не го кажат тоа? Навистина, во своите совети тие наведуваат дека вакцините се „многу безбедни“ и дека единствените тешки несакани ефекти што ги споменуваат се ретките алергиски реакции.

Велат, сите вакцини предизвикуваат несакани ефекти, вклучително и вaкцината за KOBИД-19. Генерално, несаканите ефекти се благи и минливи, а ние веруваме дека вакцините се многу безбедни и добро документирани…

Во ретки случаи, може да се појават тешки непосредни алергиски реакции (анафилакса), кои може да бидат предизвикани, на пример, од алергија на адитиви за вaкцини. Ако претходно сте имале тешка алергиска реакција веднаш по вaкцинацијата или по инјектирање на лек, треба да се јавите кај вашиот лекар пред да се вaкцинирате против KOBИД-19. Ако имате позната алергија на макроголи/PEG/полиетилен гликол, не треба да се вакцинирате со мPHK вaкцини.

Хероинот е забранет бидејќи предизвикува голема зависност и штетен по вашето здравје. Возењето во пијана состојба е забрането бидејќи предизвикува несреќи. И никој не се двоуми да објасни зошто супстанциите како хероин или однесувањето како возење во пијана состојба се забранети.

„Тие не сакаат да платат за нешто што не го сметаат за неопходно“, може некој да каже. Но, ова не е валидна причина. Можеа само да дозволат оние што навистина сакаат вакцини сами да ги платат. Но, тие не го прават тоа.

Па, зошто данските здравствени власти не објаснат на директен начин зошто на повеќето млади луѓе не само што не им се препорачува да не примаат вaкцини, туку и им е забрането да го прават тоа?

Зошто ја кријат вистината?

Од што се плашат толку многу?

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!