ДОБИЕНА БИТКА! УЧИЛИШТЕ ВО АМЕРИКА ГИ ЗАБРАНИ ЛГБТ СИМБОЛИТЕ!

ДОБИЕНА БИТКА! УЧИЛИШТЕ ВО АМЕРИКА ГИ ЗАБРАНИ ЛГБТ СИМБОЛИТЕ!

Училишниот одбор во Висконсин гласаше за забрана и отстранување на сите знамиња на ЛГБТ и Black Lives Matter (Црните Животи се Важни) знамиња од училниците, велејќи дека тие носат политичка порака.

Според Фокс 6, началникот Стивен Плам објасни дека гласањето, кое се одржа минатиот вторник, значело дека наставниците и администрацијата во училишниот округ Кетл Мораин во Висконсин „нема да имаат политички знамиња или верски пораки во нивната училница или на себе“.

Поточно, одборот гласаше за одржување на кодекс на однесување што му забранува на училишниот персонал да ги користи своите позиции за промовирање партиска политика, верски ставови и пропаганда за лична корист, парична или непарична.

Началникот Плам вели дека оваа политика училишната област во Висконсин ја толкува дека на наставниците им е забрането да прикажуваат политички и религиозни пораки во училниците, вклучително и оние како што се геј прајд, BLM, MAGA или „Ние ја поддржуваме значката“ знамиња и знаци. Исто така, забранува употреба на претпочитани заменки (за трет пол) во потписите на е-поштата.

Гласањето беше одржано откако одредени студенти и членови на заедницата се спротивставија на политиката.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!