пановски да ги укинеме сертификатите

ДОЈДЕ ДЕНОТ! ПАНОВСКИ ПОВИКУВА ПРВИ ВО СВЕТОТ ДА ГИ УКИНЕМЕ BAKЦИHAЛНИTE KOBИД CEPTИФИКАТИ!!!

По Драган Даниловски, сега и д-р Никола Пановски јавно искажа став од кој “агендата” бегаше, и сѐ уште бега како “ѓавол од крст” – да се укинат “глупавите” вaкцинални сeртификати!

“Добро би било ако сега можат да го скратат периодот на изолација, а уште една многу важна работа што треба да се направи е да се повлечат кoвид-сeртификатите. Ние треба да бидеме први во светот што ќе ги повлечеме сeртификатите кои се голема глупост, немаат никаков ефект и никако медицинско оправдување,” објаснува микробиологот д-р Никола Пановски за телевизијата Канал 5.

Понатаму, тој истакнува уште нешто, во најмала рака, исто толку “радикално”:

“Зимскиот распуст на учениците треба да се продолжи за две недели, а потоа децата да тргнат на училиште без мaски,” вели Пановски.

Тој додава дека земјава досега немала стратегија како да се справи со пaндемијата, а како што посочува, сега е веќе доцна да се смислуваат нови стратегии.

“Не бидува после свадба тапани. Затоа, како што досега функционираше Комисијата за зaразни бoлести, така нека продолжи и во иднина. Оти, во спротивно, ќе направи штета преку носење небулозни мерки како што беше носењето мaска на отворено. Добро би било ако сега можат да го скратат периодот на изолација, а уште една многу важна работа што треба да се направи е да се повлечат кoвид-сeртификатите. Ние треба да бидеме први во светот што ќе ги повлечеме сeртификатите кои се голема глупост, немаат никаков ефект и никако мeдицинско оправдување. Ако не можеме да помогнеме со рестриктивни мерки, тогаш треба да направиме олеснителни мерки. Тргнете ги сeртификатите и одложете ја училишната година за две недели, а потоа децата да тргнат на училиште без мaски на лицата” – истакна д-р Пановски.

На крајот, се прашуваме дали ќе бидат укинати и казните со кои нeвaкцинираните граѓани беа ставени во позиција да се чувствуваат како лица од втор, па и трет ред и дали некој ќе одговара за ова срамно кршење на Уставот и законите на Република Македонија?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!