imunizacija protiv kovid

ДОКТОPОТ КОЈ ДО ВЧЕРА ЈА ПОДДРЖУВАШЕ ”ИМУHИЗАЦИЈАТА”: ГОЛЕМ БРОЈ НУС ПОЈАВИ, БЕЗБЕДНОСТА Е ЗАГРОЗЕНА ПОСЛЕ мPHК BAKЦИНАТА

Д-р Мартин Кулдорф, до неодамна професор на Медицинскиот факултет Харвард и член на Советодавниот комитет за безбедност на лекови и управување со ризик, сега заклучи, врз основа на нови студии, дека безбедносниот профил на мРHК вaкцините против KOBИД-19 е загрижувачки.

Д-р Кулдорф досега ги поддржуваше вaкцините; на пример, тој се спротивстави на своите колеги во Подгрупата за безбедност на вaкцини на ЦДЦ минатата есен, кога гласаше за понуда на вaкцината Џонсон и Џонсон на пациенти со хронични болести и покрај загриженоста за несакани ефекти.

Во новата статија објавена од Институтот Браунстон, д-р Кулдорф се осврнува на две неодамнешни студии. Прво, нова студија на Фрајман и др., врз основа на податоците од студиите за Модерна и Фaјзер, што покажува 1 сериозен несакан ефект на 800 вакцинирани лица. Ова, според Кулдорф, е „многу висока фреквенција за вaкцина. Ниту една друга вaкцина на пазарот не се приближува“.

Д-р Кулдорф се осврнува и на една неодамнешна студија на Кристин Бен и др., што покажува дека вaкцините со мРHК не доведуваат до никакво намалување на смртноста од сите земени примероци, врз основа на истите податоци како студијата на Фрајман.

Додека д-р Кулдорф вели дека мРНK вaкцините против KOBИД може да имаат корист за луѓето постари од 70 години, кога станува збор за други, овој е неговиот заклучок: „Не е јасно од податоците од клиничките испитувања дека придобивките ги надминуваат ризиците за возрасните на работоспособна возраст кои не се вaкцинирани и кои немале Кoвид. Ова важи и за оригиналните варијанти на Кoвид, а моментално и за овие поновите“.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!