pocnuva vtoroto polugodie na ucebnata godina

НЕКА ВИДАТ НАШИТЕ НАДЛЕЖНИ: НЕМА ПОРИГОРОЗНИ ПРОТОКОЛИ ЗА ДЕЦАТА ВО СОСЕДНА СРБИЈА! ЕВЕ КАКО ЌЕ ЈА СЛЕДАТ НАСТАВАТА ОД ПОНЕДЕЛНИК

Училишниот тим одлучи следната недела учениците да одат на училиште по истиот модел како досега. Тоа практично значи дека средношколците и постарите основци наставата ја следат по комбиниран модел, а најмладите одат на настава.

За средношколците и постарите основци наставата се изведува по комбиниран модел – ден по ден, а учениците се поделени во две групи.

На седницата на Училишниот тим не е донесена одлука за продолжување на распустот. Дали одморот евентуално ќе биде продолжен е одлука која ќе ја препорача Кризниот штаб. Седницата се уште не е закажана.

Се надеваме и дека нашите институции нема да донесат одлука со која би биле единствени на планетава и повторно би го продолжиле зимскиот распуст или би вовеле настава онлајн.


Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!