ДВОЈАЗИЧНИ?! МВР СЕ ПОФАЛИ ДЕКА НАБАВИЛО НОВИ ЗИМСКИ И ЛЕТНИ ПАНТОЛОНИ И ЗДОЛНИШТА ЗА ПОЛИЦАЈЦИТЕ

ДВОЈАЗИЧНИ?! МВР СЕ ПОФАЛИ ДЕКА НАБАВИЛО НОВИ ЗИМСКИ И ЛЕТНИ ПАНТОЛОНИ И ЗДОЛНИШТА ЗА ПОЛИЦАЈЦИТЕ

Откако минатата недела МВР се пофали дека за полицајците набави 8.000 виндјакни, денеска соопшти дека се набавени 16.000 парчиња нови зимски и летни панталони и здолништа.

Во магацините на Министерството за внатрешни работи испорачани се вкупно 16 илјади парчиња летни и зимски панталони и здолништа за припадниците на полицијата, со вредност од 31.008.559 денари со вклучен ДДВ, а по претходно распишана јавна набавка на униформи за 2021 година.

Испорачаните парчиња вклучуваат по 6452 машки зимски и летни панталони, по 758 женски зимски и летни панталони и по 790 зимски и летни здолништа.

Согласно динамиката на испорака, како што соопштија денеска од МВР, се очекува да пристигнат високи специјални чизми и ремени со кои ќе се комплетираат испораките од спроведените јавни набавки на униформа во 2021 година.

Периодов во магацините на МВР пристигнаа и осум илјади парчиња зимски јакни за припадниците на полицијата.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!