деца сад задолжителна

“НЕ ГИ BAKЦИНИРАЈТE ДЕЦАТА!” – ЕМОТИВНО ОБРАЌАЊЕ НА ПОЧИТУВАН ПОЛИТИЧАР (ВИДЕО)

Додека во Република Македонија владее безмалку 100 процентно усогласување на политичките партии со широкоприфатениот наратив околу вакцините и корона вирусот, во САД ситуацијата помеѓу подржувачите на задолжителната вакцинација и рестриктивните мерки од една, и опонентите на “новото нормално” од друга страна, сѐ повеќе се заострува.

Членот на Претставничкиот Дом на Индијана од редовите на Републиканската Партија, Џон Џејкоб (John Jacob) во едно емотивно онлајн обраќање до сите родители, ќе ги повика по никоја цена да не ги подложат своите деца на вакцините за ковид-19.

Во видеото кое самиот го објави на Фејсбук, под наслов: “Ве молам не ги вакцинирајте вашите деца!”, меѓу другото, Џејкоб ќе каже:

“Денес беа одобрени вакцините и за децата. Знам дека многу родители ќе ги вакцинираат своите деца, но исто така и многу родители нема да го дозволат тоа.”

“Сакам да бидам навистина краток и јасен: Дами и господа, вакцинацијата e всушност одобрена експериментална употреба! Без разлика што FDA (Дирекцијата за Храна и Лекови) вели во врска со дозволата за употреба, вакцината сеуште не е целосно одобрена! Таа ги нема поминато испитувањата кои мора да ги помине секоја вакцина, тие го прелетаа тој процес. “

“Илјадници и илјадници луѓе умреа поради ковид вакцинацијата. Стотици илјади имаат несакани ефекти од ковид вакцината. Околу VAERS системот кој ги прибавува податоците за несаканите ефекти од вакцинацијата и за смртните случаи од вакцинацијата, се вели дека всушност само помалку од 1% од постоечките несаканите ефекти се пријавуваат во овој систем. И сега, направете ја математиката и ги помножете ги официјалните бројки од VAERS, односно околу 600.000 несакани ефекти и 70.000 смртни случаи поради вакцинација со нешто повеќе од 100… Јас не велам дека овие бројки се апсолутно точни, не знам, но апсолутно сум сигурен дека податоците од VAERS дефинитивно не се целосни.”

Линк од целосното видео обраќање: https://fb.watch/958eFokxJk/

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom