stop covid

ЕПИДЕМИОЛОГОТ КРАУЗЕ НАЈАВИ СКОРЕШЕН КРАЈ НА ПAHДЕМИJATA БЛАГОДАРЕНИЕ НА COJОТ OMИKPOH

“Злогласниот” омикрон сој на ковид 19 ќе може да му даде на човечкото тело толку добар имунитет, како и значително да го забрза крајот на пандемијата на коронавирус во светот. Оваа хипотеза беше претставена од Тира Гроув Краузе, директорка на данската управа за јавно здравје (SSI). Според данскиот лекар, причина за ваквиот развој на настаните ќе биде поблагата природа на инфекцијата.

Краузе, во изјава за данскиот ТВ канал ТВ 2, во понеделникот на 3 јануари, и покрај фактот што сојот омикрон ќе доведе до помасовно ширење на инфекцијата, самата болест ќе биде многу поблага и без претходните постоечки сериозни последици.

Во прилог на нејзините зборови, епидемиологот го истакна неоспорниот факт дека ризикот од хоспитализација поради сојот омикрон е за половина помал од неговиот двојник, делта варијантата.

„Преваленцијата на сојот омикрон ќе го достигне својот врв на крајот на јануари, а веќе во февруари ќе видиме намалување на заразувачкиот притисок и намалување на обемот на работа на здравствената служба. Но, мора да се потрудиме во јануари, бидејќи ќе биде тешко време“, заклучува Краузе.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!