eu gi ublazuva sankciite kon rusija

ЕУ ГИ УБЛАЖУВА САНКЦИИТЕ? НА БРОДОВИТЕ ИМ Е ДОЗВОЛЕНО ДА ИЗВЕЗУВААТ НАФТА ВО НЕКОИ ЗЕМЈИ

Европската унија планира да ја исклучи од шестиот пакет санкции против Русија забраната за транспорт на руска нафта во трети земји со бродови на нејзини членки, објави агенцијата Блумберг повикувајќи се на документи и извори од ЕУ.

Според изворот, Грција била меѓу земјите кои се за исклучување на оваа одредба од пакетот санкции.

Европската унија исто така има намера да им забрани на европските компании да ги осигуруваат бродовите што превезуваат руска нафта.

Соговорниците на Блумберг изјавија дека оваа одредба ќе остане во шестиот пакет санкции, без оглед на несогласувањето на поединечните членки.

Постојаните претставници на земјите од ЕУ на 4 и 5 мај разговараа за предлозите на Европската комисија за шестиот пакет санкции против Русија, но не постигнаа консензус.

Европската комисија предложи да се одложи воведувањето забрана за транспорт на руска нафта за три месеци и да се обезбеди помош за најзагрозените земји од европскиот буџет за развој на нафтената инфраструктура со цел да им се овозможи да најдат замена за руската нафта.

Медиумите објавија дека, покрај Унгарија и Словачка, дополнително одложување може да побараат и Чешка, Бугарија и други членки на ЕУ.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!