posledici od maskite

ЕВЕ КАКО НОСЕЊЕТО НА МАСКИ ДОПРИНОСУВА ЗА ДОЛГИОТ ВИPУС

„Пореметувањето, кое може да трае со месеци или години, влијае на сè поголем дел од работната сила. Симптомите кои придонесуваат за долгиот Кoвид може да бидат резултат на пандемични мерки и особено на долготрајното носење маски. Зголемената изложеност на микропластика, наночестички, хемикалии во маските и назофарингеалните тестови се во врска со многу од симптомите што го дефинираат долгиот Кoвид.

Студиите на илјадници луѓе покажуваат дека 7% до 30% од луѓето кои биле позитивни на вирусот SARS-CoV-2 доживеале еден или повеќе симптоми во период од повеќе од 12 недели. Некои луѓе кои добија Кoвид-19 на почетокот на пандемијата сè уште не се опоравија.

Синдромот на долг Кoвид е комплексен бидејќи симптомите може да варираат и луѓето минуваат низ различни фази. Симптомите беа продолжени кај пациенти на интензивна нега и кај пациенти со оштетени органи, но се појавија и кај луѓе со само блага инфекција. Списокот од шеесет и два различни симптоми го дефинира синдромот на долг кoвид…“

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!