ЕВРОПЕЈЦИТЕ СЕ БУДАТ И ПОЧНУВААТ ДА ГО ГЛЕДААТ ЛУДИЛОТО НА ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА ВОДЕНА ОД НЕКАКВА „ИДЕОЛОГИЈА“

ЕВРОПЕЈЦИТЕ СЕ БУДАТ И ПОЧНУВААТ ДА ГО ГЛЕДААТ ЛУДИЛОТО НА ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА ВОДЕНА ОД НЕКАКВА „ИДЕОЛОГИЈА“

Германски европратеник го обвини Зелениот договор на Европската унија за предизвикување на актуелната енергетска криза, опишувајќи го климатскиот проект како „идеолошки управувано чудовиште“.

Д-р Силвија Лимер, член на популистичката партија Алтернатива за Германија, ја осуди програмата на ЕУ за Зелен договор како „идеолошки управувано чудовиште“ кое предизвикува сериозни проблеми за енергетската стабилност на континентот.

Бидејќи многу земји во блокот станаа екстремно зависни од гасот што го испорачува Русија, зголемените непријателства со Москва ги зголемија цените во последниве години, што на крајот кулминираше со пад на достапноста на снабдувањето по војната во Украина.

Сепак, додека голем број Европејци се чини дека мислат дека конфликтот на источната граница им даде уште еден изговор за дополнително да ја туркаат зелената агенда, д-р Лимер тврди дека на крајот зелените политики на ЕУ на прво место доведоа до овој хаос.

Во изјавата, Лимер го критикуваше фактот дека странските фосилни горива се користат за дополнување на зелените обновливи технологии кои не можат сами да ги задоволат европските економии, нешто што на крајот е виновно за сегашните тешкотии во скутот на ЕУ.

„Европскиот совет и Европската комисија се жалат на тесните грла во снабдувањето со енергија и на штетите предизвикани во економијата“, истакна политичарката.

„Двојни стандарди: самата ЕУ ги предизвикува овие проблеми со нејзиниот „Зелен договор“ и „Погоден за 55“ [програма за намалување на јаглеродот]“, продолжи таа. „Само во Германија, требаше да се изградат над четириесет нови електрани на гас како резервна енергија за нестабилни „обновливи извори“ – кои работат на евтин руски гас.

Лимер продолжи и рече дека нејзината партија „јасно ја отфрла“ зелената агенда на ЕУ, која таа ја опиша како „идеолошки управувано чудовиште“. Политичарката на АфД не е сама во критиките за зелената агенда на ЕУ, бидејќи голем број пратеници ги осудуваат како Fit for 55, така и Зелениот договор како целосно несоодветни во време на сериозни економски тешкотии.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!