ЕВРОПСКАТА УНИЈА Е КРЕАЦИЈА НА НАЦИСТИТЕ

ЕВРОПСКАТА УНИЈА Е КРЕАЦИЈА НА НАЦИСТИТЕ

Текстот подолу е извадок од книгата „Шокантната историја на ЕУ“ од Вернон Колман.

„Се сомневам дали барем 1 од 1.000 поддржувачи на ЕУ разбира зошто и како е создадена Европската унија – или зошто воопшто постои. Исто се сомневам дали некој од многуте политичари и познати личности кои зборуваа против излегувањето на Велика Британија од ЕУ – и кои сега сакаат повторно да се приклучиме – се помачија барем малку да ја истражат историјата на Европската унија. Ако го имаа тоа направено, веројатно ќе беа помалку ентузијасти да се здружат со организација која е веројатно најфашистичката организација некогаш создадена – и што беше дизајнирана и изградена од ентузијастички нацисти.“

Повеќето од нашите политичари се неугледни, нечесни, недоверливи, арогантни, алчни и прилично глупави. Но, оние кои се посветени на ЕУ, ги подигнаа сите овие карактеристики на нови височини.

Луѓето кои ја водат Европската унија денес беа многу успешни во прикривањето на историјата на организацијата. Ефикасните пропагандисти во стилот на Гебелс брилијантно го потиснаа минатото на организацијата и ги обелија личните истории на нејзините основачи. Тие ефикасно создадоа површно веродостојна историја и причина за постоење за да ја заменат вистинската историја на ЕУ и нејзината вистинска цел. Со трошење милијарди пари на даночните обврзници за пропаганда (преправена како „образование“) тие не само што ги сокриле нацистичките тајни на ЕУ, туку и успеале да ги изолираат и демонизираат оние што се осмелуваат да ја кажат вистината. ЕУ беше толку успешна во погрешно насочување на јавноста што секој што ќе се осмели да ја каже вистината за позадината на ЕУ, веројатно ќе биде отфрлен како теоретичар на заговор.

ЕУ беше многу лоша за Британија на повеќе начини, но многу малку луѓе сфаќаат дека ЕУ никогаш не ни била наменета да ги подобри нашите животи.

ЕУ беше создадена за да ги промовира и заштити големите германски бизниси и сите навистина лоши работи за ЕУ (отсуството на демократија, бескрајните правила, намалената слобода) беа запишани во кодот на ЕУ од самиот почеток. Уште од самиот почеток, Европската унија беше организација која не ја рангираше многу високо демократијата; ја сметаше за непријатност.

Нацистите и различните офицери на раната Европска унија, сите ја сметаа демократијата како непријатен и непотребен дел од владата. Затоа, не може да биде чудно што ова чувство е основниот принцип врз кој се гради современата ЕУ.

Вообичаена поплака денес е дека Европската унија е недемократска, или како што велат политички коректно теоретичарите на Европските интеграции, ЕУ страда од „демократски дефицит“. Но ова не треба да биде изненадување за никого, бидејќи институциите на ЕУ никогаш не биле дизајнирани да имаат чувство за демократија. ЕУ која постои денес беше планирана во прецизни детали од Рибентроп, Фанк и другите нацисти кои ја сметаа демократијата како непријатен луксуз што не можат да си го дозволат.

Денес, огромното мнозинство од многубројните поддржувачи на ЕУ се неинформирани за целите на ЕУ. Тие не се потрудија да ја проучуваат историјата на организацијата; наместо тоа, тие ја прифатија дезинфицираната верзија на историјата на ЕУ и не се потрудија да погледнат зад параванот за да видат кога и зошто, и со која многу специфична цел, е создадена ЕУ. ЕУ се промовира како демократска и либерална организација која ги става луѓето на прво место. Не е потребно многу испитување за да се види дека Европската унија не успева во сите овие критериуми. Таа е дефинитивно недемократска и нелиберална, и единствените луѓе што ги става на прво место се бирократите кои раководат со различните гранки на организацијата.

Има, точно, Европски парламент, но тој може само да советува и нема моќ. Се користи само за да се стави печат на одлуките на европските комесари и нивните потчинети. Членовите на Европскиот парламент (ЕП) се самостојни како и другите вработени во ЕУ. Покрај огромните плати, тие добиваат и апсурдно великодушни сметки за трошоци со пари што им се враќаат без да има потреба да се покаже дека се навистина потрошени за службени обврски.

Речиси сите закони што ги произведува ЕУ (тие сакаат да ги нарекуваат „регулативи“, но се чини дека е посоодветно да се опише како закон сè што носи казна поддржана од државата) се дизајнирани да ги задушат претприемачите и да ги скршат малите бизниси. Ова не е случајно; тоа е намерна политика.

Кога нацистите и ИГ Фарбен ја создадоа Европската унија, целта беше да се обезбеди успех и профитабилност на големите германски индустрии. Не е претерување да се каже дека целта беше да се преземе комерцијалниот свет. (Се прашувам колку ентузијасти кои веат знамиња на ЕУ сфаќаат дека ЕУ е создадена од истите луѓе кои го изградија Аушвиц.)

Во ЕУ се работи за контрола наспроти слобода. Нема апсолутно никакво признание за ниту еден демократски процес и нема обѕир кон културата, достоинството, почитта, историјата или заедницата. Неизбраните бирократи креираат нови закони без размислување за последиците.

Се прашувам колку од оние кои толку силно се бореле против интересите на својата нација и за интересите на Европската унија, сфаќаат дека се бореле за организација која нацистите ја дизајнирале за унапредување на нацистичкиот сон. Се прашувам колку ентузијастички познати личности (некои од нив Евреи) сфаќаат дека истите луѓе кои го изградија концентрациониот логор Аушвиц и го направија гасот што се користеше за убиство на неколку милиони Евреи, ја изградија и Европската унија.

Никој што ќе ја прочита оваа книга не може да остане ентузијаст за Европската унија освен ако не е посветен нацист или љубител на филозофијата на Дојчланд Убер Алес (Deutschland Uber Allies). Невозможно е кој било рационален човек да сака неговата земја да го задржи членството во организација со толку злобно потекло и таква зла цел. Се плашам дека материјалот во оваа книга ќе биде отфрлен од пропагандната машина на Европската унија. ЕУ отсекогаш била многу добра во заштитата од вистината.

Коментаторите кои го привлекоа вниманието на фактот дека ЕУ е идентична со федералната Европа планирана од Фанк и други, секогаш биле отфрлани како параноични теоретичари на заговор. Фактот дека термините „Европска економска заедница“ и „Европска унија“ првпат биле употребени од нацистите е отфрлен како ништо повеќе од случајност.

Извор: https://vernoncoleman.org/articles/eu-was-created-nazis

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!