украинска одбрана на киев

ФОТОГАЛЕРИЈА: КАКО УКРАИНЦИТЕ ЈА ПОДГОТВУВААТ ОДБРАНАТА НА КИЕВ – ДАЛИ ЌЕ ГИ КОРИСТАТ ЦИВИЛИТЕ КАКО ЖИВ ШТИТ?!

Руските трупи сѐ посилно го стегаат обрачот околу престолнината на Украина – Киев, па во следните неколку часови се очекува почеток на борбите со украинската армија, полиција, но и дел од локалното цивилно население кои реши, или беше принудено, да се вклучи во судирите.

Набљудувајќи ја ситуацијата од достапните фотографии од лице-место, можеме да увидиме дека украинските сили ги утврдуваат своите позиции во непосредна близина на цивилните, односно станбени објекти на градот, па се поставува прашањето дали сето тоа е изведено со целосна намера за предизвикување за неминовни цивилни жртви, за што, секако подоцна би била обвинета Русија и Владимир Путин.

Руската армија, придружена од елитните чеченски единици веќе пристигнува и на истокот на градот, а поинтензивните судири се очекува да започнат во секој момент.

Погледнете како изгледаат украинските стационирани трупи во Киев:

Битката за Киев, неминовно ќе го утврди текот и брзината на руската „специјална операција“ во Украина.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!