ФРАНЦИЈА УКИНА СÈ: НЕМА ПОВЕЌЕ НИКАКВИ KOBИД МЕРКИ ЗА ТУРИСТИТЕ

ФРАНЦИЈА УКИНА СÈ: НЕМА ПОВЕЌЕ НИКАКВИ KOBИД МЕРКИ ЗА ТУРИСТИТЕ

Можебо одненадеж, кога мејнстрим медиумите „не трујат“ со вести за т.н. нови бранови на кoронавируcот, веќе не е потребно оние кои пристигнуваат во Франција од странство да имаат документ за вaкцинација или негативен тест за кoвид, а оние кои пристигнуваат од ЕУ да докажат дека неодамна прележале кoвид.

Франција денеска ги укина правилата за влез во земјата, воведени поради пaндемијата на кoронавируcот.

Веќе не е потребно оние кои пристигнуваат во Франција од странство да имаат документ за вaкцинација или негативен тест за кoвид, а оние кои пристигнуваат од ЕУ да докажат дека неодамна прележале ковид.

Сепак, доколку се појават нови опасни варијанти на вируcот, француската влада може повторно да го воведе барањето да се покаже негативен тест од патниците дури и пред да се качат во авион.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!