британска влада податоци

ГЕHOЦИД – БРИТАНСКАТА ВЛАДА ПОТВРДИ ДЕКА ТPOЈНО BAKЦИНИPAHИTE СЕ ОДГОВОРНИ ЗА 76% ОД CMPTHИТЕ СЛУЧАИ ОД KOBИД 19!

Агенцијата за здрaвствена безбедност на Обединетото Кралство тивко објави податоци кои покажуваат дека бројот на cмртни случаи од кoронавируc се зголемил кај вaкцинираната популација во Англија, но опаднал меѓу невaкцинираните лица!

Севкупно, извештаите наведуваат дека вaкцинираната популација сега сочинува 90 отсто од сите смртни случаи од KOBИД-19, а тројно вaкцинираната популација изнесува НЕВЕРОЈАТНИ 76 отсто од тие смртни случаи!

Од 31 јануари до 27 февруари, имало вкупно 1.090.929 потврдени случаи на KOBИД-19 во Англија, а 615.949 од нив биле тројно вaкцинирани. Од друга страна, невaкцинираното население сочинува само 244.313 новозаразени, од кои 169.482 се деца, пренесува порталот Logicno.

Севкупно, вaкцинираното население сочинува 846.616 (78 %) од случаите на KOBИД-19.

Од 31 јануари до 27 февруари потврдени се 7.931 хоспитализации од KOBИД-19, од кои 4.558 се тројно вaкцинирани. Невaкцинирани од нив биле само 1.832, од кои 812 деца. Сепак, оваа информација нема потполна смисла кога се гледаат историските податоци, знаејќи дека децата никогаш не биле изложени на висок ризик од KOBИД-19. Понатаму, Омикрон е значително помалку опасен во споредба со варијантата делта, поради што е сомнително зошто има толку многу хоспитализации кај децата.

Можно е Националната здрaвствена служба (NHS) и Агенцијата за здрaвствена безбедност на Обединетото Кралство (UKHSA) да измислуваат бројки сега кога Заедничкиот комитет за вaкцинација и имунизaција (JCVI) нечуено препорача на сите деца на возраст од 5 до 11 години да им се понуди вaкцината за KOBИД-19. Исто така, може да има и масовни тестирања на деца кои веќе биле хоспитализирани поради други болести за да се остави впечаток дека експерименталната вaкцинација за KOBИД-19 би била од голема корист за нив.

Кога децата беа вклучени во бројките за хоспитализација, беше откриено дека вaкцинираната популација сочинува 77 проценти од сите хоспитализации за KOBИД-19 помеѓу 31 јануари и 27 февруари. Во бројките кои не ги вклучуваат децата, вaкцинираната популација сочинувала дури 86 отсто од сите хоспитализации за KOBИД-19 кај оние над 18 години.

Во истиот период, во Англија имало вкупно 3.939 потврдени смртни случаи од KOBИД-19, а 2.704 биле тројно вaкцинирани. Во меѓувреме, на невaкцинираните отпаѓаат на само 397 смртни случаи (помалку од 10%).

РАБОТИТЕ ИЗГЛЕДААТ БЛЕДО ЗА ЦЕЛОСНО BAKЦИНИРАНО НАСЕЛЕНИЕ

Она што е уште позагрижувачко, се чини дека работите од недела во недела се сѐ полоши за целосно вaкцинираните, додека кај невaкцинираните се подобруваат!

Презентираните бројки не се очекувани кога податоците покажуваат дека Омикрон е многу помалку сериозен од делта варијантата. Дополнително, вaкцинираната популација би требало да има до три дози заштита со проценета ефикансост од 95 проценти од хоспитализација и смрт.

Додека медиумите се зафатени со хранење на масите со пропаганда и лаги, владата тивко ги објави овие бројки потврдувајќи дека 90 отсто од сите смртни случаи од KOBИД-19 низ Англија се меѓу целосно вaкцинираната популација.

Случаите се уште позагрижувачки ширум светот, при што бројот на смртни случаи од почетокот на пaндемијата надминува шест милиони.

Пресвртната точка е најновиот трагичен потсетник за природата на пaндемијата, дури и кога економиите повторно се отвораат и патувањето низ светот продолжува. Оддалечените пацифички острови, кои се заштитени од пaндемија повеќе од две години, сега се борат со своите први избувнувања, додека Хонг Конг бележи зголемување на смртните случаи, што доведе до тестирање на целокупното население од 7,5 милиони.

Беа потребни околу седум месеци за да се забележат првите милион смртни случаи од вируcот кога пaндемијата почна да се шири на почетокот на 2020 година. Четири месеци подоцна, уште еден милион луѓе ги загубија животите, а околу еден милион умираат на секои три месеци оттогаш. Бројот на смртни случаи достигна пет милиони до крајот на октомври 2021 година, а сега достигна шест милиони.

Она што е важно да се забележи, огромното мнозинство од лицата кои починале во последните месеци биле вaкцинирани по три пати.

Воопшто не не чуди што овие информации вешто се прикриваат од страна на главните „мејснтрим“ медиуми. Можеме ли со нашето споделување на оваа вест, малку (повеќе) да им ги поматиме сметките?!

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!