ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО ОЧИГЛЕДНО ЈА ПРИМИЛ СВОЈАТА ПОСЛЕДНА BAKЦИНА ЗА KOBИД ПРЕД ДУРИ 271 ДЕН! ОВА ПОКРЕНУВА МИЛИОН ПРАШАЊА...

ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ЗДРАВСТВО ОЧИГЛЕДНО ЈА ПРИМИЛ СВОЈАТА ПОСЛЕДНА BAKЦИНА ЗА KOBИД ПРЕД ДУРИ 271 ДЕН! ОВА ПОКРЕНУВА МИЛИОН ПРАШАЊА…

Лаутербах го покажа својот личен QR-код на камерата додека го презентираше новото контроверзно, т.н. „код во боја“ ажурирање за апликацијата за KOBИД на прес-конференција, со што неволно го направи својот статус на вaкцинација проверлив за сите. Проверката со помош на CоvPassCheck покажува дека последната вaкцинација била во ноември 2021 година.

Сојузниот министер за здравство Карл Лаутербах вели дека бил вaкциниран четири пати. Тој го кажа ова неколку пати, последен пат кога ја објави својата инфекција со кoрона. На прашањето, ниту тој ниту неговото министерство не сакаат да кажат кога било тоа. Проверката на неговите сертификати за дигитална вaкцинација со апликацијата CovPassCheck сега откри дека барем последната забележана вaкцинација била извршена пред дури 271 ден, односно во средината на ноември 2021 година. Таа е забележана како „освежувачка вaкцинација“.

Од каде потекнуваат информациите? Министерот за здравство во петокот на прес-конференција ја држеше својата дигитална вaкцинална картичка и QR кодот до камерите и беше официјално и опширно снимен и фотографиран. Уверението на министерот може да се види на многу од фотографиите. Како и милиони други сертификати, може да се провери легално со само неколку кликања со помош на CovPassCheck.

Колку често се вaкцинира Карл Лаутербах?

CovPassCheck не покажува дали вaкцинацијата пред 271 ден била трета или четврта вaкцинација што ја направил министерот за здравство. Меѓутоа, ако апликацијата на Лаутербах всушност ги документира сите извршени вaкцини, тоа би значело дека Лаутербах – кој тврди дека бил вaкциниран четири пати – веќе бил вaкциниран по четврти пат во ноември 2021 година. Во тоа време, четвртата вакцинација не беше воопшто започната. Барем не официјално.

Друга можност (според мејнстрим медиумите): Карл Лаутербах ја примил четвртата вaкцинација подоцна, но не ја префрлил на неговиот дигитален сертификат за вакцинација.

Јасно…

Неодамна, новинарката Жанина Лионело од информативниот формат „Ахтунг, Рајхелт!“ сакаше да дознае пред колку време Лаутербах последен пат бил вaкциниран. Според Лионело, Сојузното Министерство за здравство ги демантираше овие информации. Таа цитира портпарол на министерството: „Ве молиме разберете дека не можеме да навлегуваме во детали за мeдицински прашања“.

Аха…

Сојузното Министерство за здравство во петокот на Твитер објави за снимките: „Немојте да се чудите за QR кодот: Сојузниот министер за здравство е вaкциниран четири пати. Сепак, четвртата вaкцинација не е регистрирана во неговата апликација за предупредување за кoрона. ”

Значи, сега веќе мораме да им веруваме и на збор, во спротивно нивните ПЛАТЕНИЦИ или т.н. факт-чекери (Вистиномер во Македонија), ќе не обвинат за ширење на лажни вести…

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!