ГИ ФАЌА ПАНИКА? KOBИД ЗЛОСТОРНИЦИТЕ БАРААТ АМНЕСТИЈА И ПРОШКА ЗА СÈ ШТО ПРАВЕА ЗА ВРЕМЕ НА ПAHДЕМИЈАТА

ГИ ФАЌА ПАНИКА? KOBИД ЗЛОСТОРНИЦИТЕ БАРААТ АМНЕСТИЈА И ПРОШКА ЗА СÈ ШТО ПРАВЕА ЗА ВРЕМЕ НА ПAHДЕМИЈАТА

Кoвид злосторниците бараат амнестија за дела извршени за време на пaндемијата. Но, не, нема да има пaндемиска амнестија!

Vesnik broj 3-naslovna - Copy3

Сега, неколку месеци по завршувањето на KOBИД репресијата во повеќето земји, а и покажувањето на мерките и вaкцините како неефикасни, ненаучни и полни со лаги, поединци повикуваат на создавање „пaндемиска амнезија“.

Повикуваат и на колективно простување, со кое сите треба да си ги простиме сите дела што ги направивме за време на пaндемијата и во име на пaндемијата.

Ако сепак добро ме служи умот, ништо ние самите не си направивме едни на други, туку државите беа тие што употребуваа мерки врз луѓето. Што, патем, се покажа како неуставно.

Државите, државните институции и лекарите беа тие што ги спроведоа мерките. Ги принудуваа луѓето да носат маски – иако се покажаа како неефикасни. На некои маски пишуваше дека „не штитат од бактерии и вируcи“.

Државите се тие кои тврдеа дека вaкцината против Кoвид нема контраиндикации и ја препорачаа вaкцината против Кoвид на бремени жени. Спротивно на медицинската пракса каде што никој никогаш не им препорачал таблета на жените кои очекуваат дете.

Вaкцините никогаш не беа правилно тестирани

А податоците што ги имаме сега го кажуваат следново:

  1. Стапката на смртност беше околу 0,005%;
  2. Ивeрмектинот делуваше;
  3. Маските не;
  4. Заклучувањата направија повеќе штета отколку корист;

Заклучувањата направија повеќе штета отколку корист

Поради оваа причина, нема прошка. Нема амнестија за KOBИД. Наместо тоа, ќе биде формирањето на Страшниот суд за KOBИД, за оние кои учествуваа во политичка тиранија над луѓето и укинување на слободите заради здрaвствената заштита, со мерки и средства кои не се научно докажани дека се добри.

Што е со животите на луѓето?

Животите, угледот и кариерите на безброј луѓе беа уништени со цел да се спроведе лажниот наратив и ставовите кои потоа беа промовирани како научен факт.

Биг-технолошките компании како Фејсбук, сега Мета, Гугл, Твитер и други учествуваа во ова.

Во ова учествуваа и невладини организации како Светската здрaвствена организација и Светскиот економски форум.

Економските, социјалните и здравствените последици дури сега почнуваат да се чувствуваат.

Да не зборуваме за неправдата, потсмевот и прогонот на оние кои се обидоа да се спротивстават на овие апсурдни наративи.

Изгубени пријатели, семејство, работни места, позиции, компании, откажувања, деплатформирање – сѐ заедно.

Затоа и не чуди што тие што правеа сè „за доброто на народот“ и работеа за „вистинската страна на историјата“, а оние што даваа отпор беа наречени луди, сега се повлекуваат.

Нема да има никаква пaндемиска амнестија

Не е важно дали некој ја искористил хистеријата за Кoвид-19 за свои политички и економски цели или ако верувал во наративот и направил грешка при спроведувањето на мерките, сега тој истиот мора да плати.

Казниво е и убиство од небрежност. Исто така, спроведувањето на јавните политики кои влијаат на животот на луѓето, дури и ако тоа е направено од незнаење и со добра намера.

Незнаењето чини пари.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!