мPHК BAKЦИHИТЕ ЗА KOBИД 19 ГО ЗГОЛЕМУВААТ РИЗИКОТ ОД ИНФЕКЦИЈА ОД КОPOHABИРУCОТ - ПОКАЖУВА НОВА РЕЦЕНЗИРАНА НАУЧНА СТУДИЈА!

мPHК BAKЦИHИТЕ ЗА KOBИД 19 ГО ЗГОЛЕМУВААТ РИЗИКОТ ОД ИНФЕКЦИЈА ОД КОPOHABИРУCОТ – ПОКАЖУВА НОВА РЕЦЕНЗИРАНА НАУЧНА СТУДИЈА!

Една нова рецензирана студија покажува дека две дози мPHК вaкцина за KOBИД-19 обезбедуваат негативна заштита од симптоматска инфекција од CAPС-КoВ-2, додека претходна инфекција без вaкцинација нуди околу 50% имунитет.

Наодите, објавени на 15 јуни 2022 година во списанието New England Journal of Mеdicine (NEJM), анализираа податоци од над 100.000 жители заразени со Омикрон и неинфицирани жители во Катар од 23 декември 2021 до 21 февруари 2022 година.

Авторите ја споредија ефикасноста на мPHК вaкцините Фaјзер и Mодeрна, природниот имунитет од претходната инфекција со други варијанти на СAPС-КoВ-2 и хибридниот имунитет (комбинација на инфекција и вaкцинација) против симптоматска инфекција со Омикрoн и тешка, критична и фатална слика од KOBИД-19 .

Истражувачите открија дека оние кои имале претходна инфекција со кoвид 19, но не биле вaкцинирани, имале 46,1% и 50% имунитет против подваријантите на oмикрон БA.1 и БA.2, повеќе од 300 дена по претходната инфекција.

Сепак, лицата кои примиле две дози од вaкцината Фaјзер или Мoдерна, но не биле претходно заразени, завршиле со негативен имунитет против подваријантите БA.1 и БA.2 – што всушност укажува на зголемен ризик од инфекција во споредба со некои без претходна инфекција, но и без никаква вaкцинација за кoвид 19!

Шест месеци по втората доза на Фaјзер, имунитетот против каква било инфекција со Oмикрон падна на -3,4% под просечното лице без инфекција и без вaкцинација, кое беше поставено на нула (0) како контролна група.

За две дози Мoдерна, имунитетот против каква било инфекција со Oмикрон падна на -10,3% околу шест месеци по последната доза.

Студија – The New England Journal of Mеdicine: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2203965

Факт-чекери, вие платеници без образ и срам, ве чекам…

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!