ice cube vaccine

СЕКОЈА ЧЕСТ! ICE CUBE СЕ ОТКАЖАЛ ОД 9 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ПЛАТА ПОРАДИ БАРАЊЕТО ДА ПРИМИ BAKЦИНА

The Hollywood Reporter, покрај останатите медиуми, известува дека раперот/глумец Ice Cube го напуштил Сониевиот филм, ”Oh Hell No”. Тоа е комедија во кој глумат други големи имиња како Џек Блек. Очигледно неговото заминување е разултат на одбивање на барањето на филмскиот продуцент за вакцинација. Ни Ice Cube ни Soni не дале изјава во врска со нивното заминување од снимањето.

Тоа може да изгледа како изненадување затоа што Ice Cube е позната личност, но сме виделе ист тренд и кај повеќе познати личности. Koшаркарската ѕвезда Кајри Ирвинг, на пример, моментално не смее да игра поради тоа што не е вакциниран. Дрејмонд Грин, напаѓачот на Golden State Warriors, исто така јавно говорел за правото на слободен избор.

Ice Cube и Ирвинг се само двајца од околу триесет милиони луѓе во Америка кои не се во потполност вакцинирани. Овие луѓе претставуваат повеќе од 40% од американската популација. Ice Cube и Кајри Ирвинг се дел од големото малцинство во Америка. Во многу држави луѓето губат способност да заработуваат за живот и слободно да патуваат поради тоа што не сакаат да се вакцинираат.

Во текот на оваа пандемија, научниците и докторите кои изнесувале мислења и докази кои се противат на владините мерки како што се мандаторните вакцини и заклучувањата, на пример, се соочиле со остри критики. Тие дури биле подложени на цензура преку социјалните мрежи и преку ”проверка на факти” на Facebook.

ice cube

Многу познати личности имаат голем број на следачи на социјалните мрежи, а со тоа доаѓа и моќта да влијаат на своите следачи. Не е чудно што славните личности молчат околку контроверзните теми, поради тоа што кога даваат свое мислење и тоа се спротивставува со главниот наратив, тоа обично добива големо внимание. Ова внимание обично се комбинира со обидот да се исмева славната личност, во зависност од тоа во кој поглед е насочена. Се прашувате, колку други ”големи имиња” одбиваат да се вакцинираат?

Бројот на познати доктори и научници кои се противат на задолжителната вакцинација е прилично охрабрувачки за оние кои го подржуваат правото на слободен избор. Она што обесхрабрува е причината што многу луѓе потполно не се свесни за науката која се противи на владините мандаторски налози.

За жал, оваа пандемија станува политичко оружје. И Џо Бајден, помеѓу другите политичари, тоа го сметаше како ”пандемија на невакцинираните”.

Доктор Ginter Kampf е болнички епидемиолог, консултант и вонреден професор за хигиена и медицински опкружувања на Универзитетот за медицина во Грејфсвалд, институт за хигиена и медицина на животната средина во Германија. Неодамна објавил вест во која анализирал наука и објаснување на податоци кои покажуваат дека оваа изјава не е точна. Неговата вест укажува на тоа дека со вакцинацијата не ги штитите другите поради тоа што вакцината не спречува пренесување на вирусот. Во суштина, “само се штитите од тешките симптоми и смрт од Ковид 19.”

Eric T. Payne, MD, MPH, FRCP (C), Педијатриска неврокритична нега и епилепсија, помошниот професор на педијатрија и неврологија во детската болница во Алберти, Универзитет во Калгари, исто така дава детално објаснување.

Во Америка вакцините против Ковид вирусот се одобрени за деца од 5 до 18 години и наскоро би можеле да бидат одобрени и за бебиња постари од 6 месеци. Многу научни докази кои ги доведуваат во прашање задолжителните вакцини за деца потполно се игнорирани од страна на главните медиуми, исто како што се потполно игнорирани за возрасните.

Сјајно е кога постапките на познатите ги потикнуваат луѓето да размислуваат критички. Голем дел од времето се користи за продавање на производи или издигнување на одредени политички агенди. Запрашајте се зошто толку луѓе ширум светот, вклучувајќи и многу светски научници, доктори и епидемиолози на заразни болести, одбиваат да примат вакцина против корона вирусот, или зборуваат против репресивните мерки? И зошто никој не знае за тоа? Дали владите всушност треба да имаат овластување за да издаваат мандаторски мерки, или би требало да имаат моќ само да даваат препораки и да ги охрабруваат луѓето? Зошто никој не знае за раната иницијатива како Големата Барингтонова декларација?

Бројни академци во повеќе држави се обидуваат да допрат до луѓето и да создадат свест околу загриженоста во врска со овие вакцини. Во Канада, на пример, тоа е Канадската Ковид алијанса. Група која ја сочинуваат стотина вирусни имунолози, професори, доктори и други академци кои се обидуваат да ја пренесат науката на луѓето, која познатите медиуми упорно и сеуште ја игнорираат.

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom