индија забранува интернет

ИНТЕРНЕТ ПAHДЕMИЈА?! ИНДИЈА ГО ЗАБРАНУВА ИНТЕРНЕТОТ ВО НЕКОИ ДЕЛОВИ ОД ЗЕМЈАТА

Владата на Западен Бенгал во четвртокот објави суспензија на интернет услугите за осум дена во седум области како превентивна мерка за да се избегнат нелегални активности во тие области.

Генералниот секретар на Одделот за внатрешни и надворешни работи на Владата на Западен Бенгал во изјавата рече:

Владата добила разузнавачки извештаи дека во одредени области може да се вршат незаконски активности преку Интернет и интернет телефонијата и затоа се наметнуваат ограничувања за користење на Интернет.

Ограничувањето ќе биде воведено во неколку области на Малда, Муршидабад, Утар Динајпур, Кучбехар, Џалпаигури, Бирбум и Дарџилинг од 7 до 9 март, 11 и 12 март и 15 и 16 март од 11:00 до 3:00 часот. како и од 15 часот“, се додава во соопштението.

Нема ограничувања за гласовни повици, СМС пораките и весници.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!