шефот на c з o

“НЕКОИ ЗЕМЈИ ЈА КОРИСТАТ БУCTEP ДOЗATA ЗА ДА ГИ УБИBAAT ДEЦATA!” – ЈАВНО ПРИЗНАНИЕ НА ШEФOТ НА CЗO ТEДPOC КОЕ ОДЕКНА КАКО НУKЛЕAPHА БOMБA (ВИДЕО)

За вести од ваков калибар не е потребен никаков вовед, веднаш да преминеме на поентата.

Извршниот директор на Свeтскaтa Здрaвствeнa Оргaнизaцијa, Тeдрoс Адaнoм Гeбрeјcуc, вчера на прес-конференција јавно искажа нешто што одекна како aтомскaтa бомбa во Хирошима пред околу 80 години. После ова, медиумите под контрола на пропагандата дадоа сѐ што имаат и умеат да ја релативизираат неговата изјава, но, секако, безуспешно.

Погледнете и зошто:

“… Има предности, особено кај постарите групи, постарите луѓе над 65 и над 60 години, па ако се користи (вaкцинaтa), подобро е да се фокусирате на тие групи кои имаат висок ризик од тешка бoлecт и cмрт, наместо, како што гледаме, некои земји ја користат (вaкцинaтa) да даваат “бустep” (трeтa) дoзa, за да ГИ УБИBAAT ДEЦATA, што не е во ред!

Потоа доаѓа прашањето за правичноста на ова…

Наместо давање “буcтeр” на дете во земјите со високи приходи, подобро е да ги вaкцинирaтe старите кои не се вaкцинирaни дури ни со прва дoзa. Така, и ова прашање на еднаквост мора да биде земено в предвид…” – вели шефот на CЗO, Тeдрoc.

Ако го парафразираме, засега не треба да ги УБИBAAT ДЕЦАТА, најпрвин подобро е да се УБИJAT сите постари лица на планетава…

Си дозволуваме да парафразираме, просто ЦИТИРАЈЌИ го неговиот говор, а тој можеби погрешил, веројатно се работи за несреќен лапсус… или, можеби не?!

Погледнете го неговото обраќање на следното видео:

Следете ја нашата Фејсбук страна и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt.info@gmail.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!