КАНАДА ВЕЌЕ ПОЧНА ДА ПЛАЌА ОТШТЕТА ЗА ИНВАЛИДИТЕТ ОД ПРИМЕНИ BAKЦИHИ ЗА KOBИД 19!

КАНАДА ВЕЌЕ ПОЧНА ДА ПЛАЌА ОТШТЕТА ЗА ИНВАЛИДИТЕТ ОД ПРИМЕНИ BAKЦИHИ ЗА KOBИД 19!

И за ова, секако нема да прочитате во главните медиуми, но реалноста е дека сега со вакви индивидуални „мерки“ ќе се обидат да ја избегнат колективната одговорност. Дали ќе успејат?! Тоа зависи од нас самите…

Рос Вијтман е 40-годишен поранешен пилот на кого канадската влада му признава дека останал инвалид по примањето на АстраЗенека вакцината за ковид 19.

Вијтман е дијагностициран со ГБС (Гилијан-Баре синдром) само неколку денови откако ја прима првата и единствена доза од вакцината од што останува делумно парализиран. ГБС е невролошко нарушување кое може да предизвика парализа, слабеење на мускулите, па дури и смрт.

Поранешниот пилот е само еден од десетина вакцинирани на кои канадската влада засега ќе им исплати отштета заради нуспојави од вакцината. Максималната сума што може да биде исплатена е 284.000 канадски долари.

Надвор од ова, тој е потенцијален кандидат за надомест на загубен приход од 90.000 канадски долари месечно.

По вакцината, Вијтман не може сам да се движи, ниту пак да има какви било активности со децата, што претходно му биле стандардна пракса.

Освен делумната парализираност, Вијтман по вакцината го има изгубено целото чувство во стапалата, има проблеми со гледањето и извитоперување на дланките.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!