КИНЕСКА НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ОТКРИВА АМЕРИКАНСКО КРШЕЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

КИНЕСКА НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ОТКРИВА АМЕРИКАНСКО КРШЕЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

Кинеското друштво за студии за човековите права (CSHRS) во вторникот објави извештај, откривајќи серија злосторства извршени од Соединетите Држави на Блискиот Исток и околните области кои сериозно го прекршиле меѓународното право.

Насловен како „САД вршат сериозни злосторства за кршење на човековите права на Блискиот Исток и пошироко, извештајот на CSHRS се фокусираше на систематското кршење на човековите права од Вашингтон, вклучително и започнување војни, масакрирање цивили и оштетување на правото на живот и опстанок; присилна трансформација, еднострани санкции, тешко кршење на правата на луѓето за развој, живот и здравје; создавање „судир на цивилизации“ и злоупотреба на затворите и тортура, како и кршење на слободата на вероисповед и човечкото достоинство.

Во него се нагласува дека САД извршиле воени злосторства, злосторства против човештвото, произволно притворање, злоупотреба на тортурата, тортура на затвореници и неселективно еднострани санкции на Блискиот Исток и околните области.

Фактите покажуваат дека САД сериозно ги прекршиле основните човекови права на луѓето на Блискиот Исток и на други места, предизвикувајќи трајна штета и непоправливи загуби на земјите и луѓето во регионот, се вели во извештајот.

Бидејќи природата на американската хегемонија и варварството, суровоста и погубноста на нејзината моќна политика се целосно разоткриени, луѓето во светот ќе имаат подобро разбирање за лицемерието и измамата на американската демократија и американските човекови права, се наведува во извештајот.

ТУКА прочитајте го целосниот извештај на кинеската НВО, насловен како „САД вршат сериозни злосторства за кршење на човековите права на Блискиот Исток и пошироко“

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!