КЛАУС ШВАБ НА САМИТОТ Г20 ГО ПОЗДРАВУВА ГОЛЕМИОТ НАПРЕДОК КОН РЕАЛИЗАЦИЈА НА ГОЛЕМИОТ РЕСЕТ (ВИДЕО)

КЛАУС ШВАБ НА САМИТОТ Г20 ГО ПОЗДРАВУВА ГОЛЕМИОТ НАПРЕДОК КОН РЕАЛИЗАЦИЈА НА ГОЛЕМИОТ РЕСЕТ (ВИДЕО)

За ова ќе биде потребно време и светот ќе изгледа поинаку откако ќе поминеме низ овој процес на транзиција – вели лидерот на глобалистичката група.

Vesnik-broj-4-naslovna-1-Copy4

Основачот на Светскиот економски форум (СЕФ), Клаус Шваб, ја пофали агендата на Големото Ресетирање, што претставува „длабоко системско и структурно преструктуирање на нашиот свет“.

„Ако ги погледнеме сите предизвици, можеме да зборуваме за повеќекратни кризи, економски, политички, социјални, еколошки и институционални кризи“, рече Шваб пред светските лидери во вторникот на настанот Б20 во Бали, дел од самитот на Г20.

Но, всушност, она со што треба да се соочиме е длабоко системско и структурно преструктуирање на нашиот свет. И за ова ќе биде потребно време и светот ќе изгледа поинаку откако ќе поминеме низ овој процес на транзиција, наведе Шваб.

Шваб објасни дека „движечката сила“ на оваа „трансформација“ се движи во „мултиполарен свет“, еуфемизам за падот на САД и Западот.

„Политички, движечката сила за оваа трансформација е, се разбира, политичката транзиција кон мултиполарен свет, кој има тенденција да го направи нашиот свет многу пофрагментиран“, рече тој. „Од таа причина, настаните како овој, Г20 и така натаму, се многу важни конектори за да се одвитка преголемата сегментација…“

Во минатото, Шваб се фалеше со тоа како СЕФ „навлезе во кабинетите“ на светските влади и степенот на влијание што го има врз медиумите, невладините организации и академската заедница.

„Имаме тековни партнерства со многу влади ширум светот“, рече Клаус Шваб. „Тогаш, се разбира, имаме невладини организации, имаме синдикати, ги имаме сите овие различни делови, медиумите, секако и многу важни експерти и научници и академската заедница… верски лидери, социјални претприемачи…“

За ова пишувавме претходно на Коловрт:

Дел од планот на СЕФ да создаде нов свет е воведувањето на универзален „дигитален здравствен сертификат“ поврзан со биометриските и финансиските податоци на поединецот, за што се дискутираше на самитот на Г20.

Ова се случува кога глобалните банки и финансиските институции ги здружуваат силите за да започнат пилот програма за дигитален долар што ќе им овозможи лесно да ги следат и контролираат валутите со цел да воспостават систем за социјално бодување.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!