КОИ БИ БИЛЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД НЕУСПЕХОТ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ?

КОИ БИ БИЛЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД НЕУСПЕХОТ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ?

од Џеф Томас


Во една претходна статија, „Дали глобализмот ќе успее“, ја опишав веројатноста за успех на глобалистичкиот план за преземање на светот. Моето мислење за тоа прашање е дека планот ќе пропадне. Но, зошто да биде така? Па, ајде да го погледнеме.

Прво, треба да признаеме дека, во секое општество, приближно 4% од сите луѓе се социопати, а 1% веројатно се психопати. Нема да навлегувам во дефинициите на овие два поима, но примарните симптоми на двата се следни:

  • Недостаток на емпатија кон другите.
  • Импулсивно однесување.
  • Обид за контрола на другите со закани или агресија.
  • Користење на интелигенција, шарм или харизма за манипулирање со другите.
  • Не учење од грешки или казнување.
  • Лажење за лична корист.
  • Покажување склоност кон физичко насилство

Социопатите секогаш навлегуваат во владите, на раководни функции, во периоди кога луѓето станале богати, а потоа самозадоволни и невнимателни. Ова е во игра во Првиот свет веќе подолго време, а неговите влади (САД, Велика Британија, ЕУ, Канада, Австралија, Јапонија, Нов Зеланд) сега се заразени со социопати. Но, и покрај успехот во Првиот свет од страна на глобалистите да создадат доминација над нивните потчинети, тие беа прилично неуспешни во пенетрација на другите нации. Земјите од Третиот свет се обидоа да имаат корист од добрата и технологиите од Првиот свет, додека инаку бараат да бидат оставени на мир. Тие се плашат од глобалистите, но не сакаат да им се придружат. Вториот свет е друга работа. Конкретно, Кина и Русија беа воодушевени од глобалистите, но местото на масата што им беше понудено беше премногу мало за да ги привлече да се приклучат како помали партнери. Наместо тоа, Русија и Кина се здружија во инаку неверојатно партнерство и го проширија тоа партнерство сè повеќе да ги вклучи земјите од Третиот свет. Важно е да се забележи дека, во моментов, светот, како целина, во голема мера седи на две столици, плашејќи се од глобалистите, но сигурен во сознанието дека Западот наскоро ќе се самоуништи. Нивната колективна цел е да избегнуваат конфликт што е можно повеќе додека тоа не се случи.

Но, зошто тие ја заземаат оваа позиција? Па, бидејќи Вториот свет не им се придружи, глобалистите почнаа да создаваат целосна доминација над нивните народи – целосно да ги потчинат своите народи и да создадат нова форма на крепосништво – еден вид на корпоративен техно-феудализам. Новиот закрепостен „селанец“ ќе има паметен телефон и телевизор со рамен екран, но сепак ќе биде закрепостен. За да го постигнат ова, глобалистите создадоа огромен и растечки долг, уништување на моралот и верата, уништување на семејната единица, уништување на личната амбиција кај населението и, непотребно и скапо постојано војување. Сигурно ќе следи колапс на нациите од Првиот свет. Но, зошто ова е од интерес за Вториот свет? Па, концептот што го следеа глобалистите е дека штом нивниот народ е целосно потчинет, тогаш ќе го преземат остатокот од светот. Сега, да претпоставиме дека тие се обидоа со ова неколку децении порано. Доколку направеа чекор кон Кина во доцните 1970-ти кога заврши ерата на Мао, можеби ќе имаа значителен успех. Слично на тоа, доколку тие се обидоа економски да ја задржат Русија веднаш по распадот на Советскиот Сојуз во 1991 година, тие исто така можеби ќе беа успешни. Но, сега тоа е друга приказна. Економски, иднината никогаш не била посветла и за Русија и за Кина. Западните санкции им се вратија како бумеранг и светот сега се движи во азиска насока. Русија испорачува ресурси, а Кина испорачува произвeдени стоки, и тие го предводат светот во тоа.

САД направија монументална грешка со конфискација на приватни руски имоти  руски државни резерви, со цел да ѝ се спротивстават на Русија – тактика поради која остатокот од светот се повлекува од страв дека тие би можеле да бидат следни на листата. Секако, светот сè уште се плаши од гневот на САД, но ова го зазема второто место по изборот на деловни партнери и светот тивко се оддалечува од западната група на земји. Значи, тоа е местото каде што сме сега. Што е со иднината? Глобалистичката групација е скршена. Нивниот долг е над она што некогаш може да се врати. Тие преживуваат само на минатите ловорики. Доколку ја нападнат Кина како што сега се закануваат дека ќе направат, не само што ќе бидат отсечени од земјата што ги храни со основни производи, туку ќе предизвикаат и префрлање на американскиот долг назад во САД. Тоа ќе го сруши доларот. И треба да имаме на ум дека САД без куповна моќ е САД без друга моќ. Таа одамна престана да произведува стоки. Престанокот на увозот на азиски производи ќе создаде колапс на трговијата, што ќе доведе до драматична невработеност во земја каде што невработеноста веќе расте. И народ кој е прилично мрзлив и има очекувања за какви-такви стандарди за живот… Ова не е популација која е способна одеднаш да ги засука ракавите и да ја обнови колабираната економија. Со неспособност да продаваат долг на други земји, САД ќе треба да се свртат навнатре за приходи. Нивото на даноците би се зголемило до небо, но приходите драстично би паднале. САД повеќе нема да можат да ги финансираат своите многубројни агенции, а уште помалку да продолжат со војување. И навистина, нивните застарени системи не би биле способни за сериозно ниво на агресија.

И во овој момент, можеби ќе сакаме повторно да го погледнеме списокот со особини на социопатите и психопатите погоре. Ваквите особини значат дека одговорните ќе бидат многу егоцентрични, со грандиозни планови кои не се добро обмислени. Тие без разум ќе претпостават дека ќе успеат. Тие нема да имаат сочувство за штетата што ја направија, што доведува до презир низ целиот свет. САД нема само да се самоуништуваат, тоа ќе го направат до толку голем степен што нема да можат да му претставуваат проблем на остатокот од светот. Внатрешниот колапс можеби е добар начин да се воведе тоталитарно владеење во САД, но не е остварливо средство потоа да се остане глобален лидер. И дури и помалите земји кои претходно биле потчинети од САД, среќно ќе ги исфрлат штом ќе паднат. Овие услови сугерираат дека САД најверојатно ќе западнат во продолжен колективистички сон што може да трае една генерација или повеќе. Но, историјата мрази вакуум. Историски гледано, кога една империја умира, просторот што останал брзо се исполнува. Можностите создадени од вакуумот предизвикуваат остатокот од светот да нурне и да го земе пленот… и иднината.

Глобалистите имаат, во најдобар случај, до крајот на деценијата пред да го завршат своето самоуништување. Дотогаш, остатокот од светот веќе ќе го дели колачот. Ако оваа претпоставка е точна, ќе видиме како лидерите – Русија, Кина, Индија, Бразил, Иран и други доаѓаат до израз во нови сојузи. Како и досега, голем дел од земјите од Третиот свет ќе останат мали играчи, но под нови господари. Но, како и во случајот со секоја империја, светот ќе продолжи. Затоа, наша задача е да го разбереме и да си обезбедиме сопствено место во него. На тој пат, Русија и Кина веројатно ќе се прошират во империи, но ова ќе биде долг процес. Во меѓувреме, ќе има зголемени можности и многу веројатно поголеми слободи. Сè што ќе се промени ќе бидат географските локации на богатство и можности.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!