колекција фотографии месечина аполо продадени

Колекција фотографии од мисијата Аполо продадени за 157.000 евра

Серија од 74 фотографии во приватна сопственост од мисиите Аполо вклучува историска прошетка до Месечината на Олдрин за време на првото слетување на Месечината во јули 1969 година, објави Ројтерс.

Фотографија на Олдрин во астронаутско одело и на Нил Армстронг, кој ја направил фотографијата и чиј одраз може да се види на визирот на Олдрин, беше објавена на насловната страница на списанијата National Geographic и Life во 1969 година.

Фотографијата во боја од издигнувањето на Земјата, направена во 1968 година за време на мисијата Аполо 8, е продадена за највисока цена од околу 12.000 евра.

Оригиналните винтиџ фотографии на НАСА се објавени во ограничен број за научно проучување и објавување во меѓународни списанија.