КРАТКО И ЈАСНО: НОВА СТУДИЈА ОТКРИВА ДЕКА мPHК BAKЦИНИТЕ ЗА KOBИД-19 ПРЕДИЗВИКАЛЕ ПОВЕЌЕ СЕРИОЗНИ НЕСАКАНИ ПОСЛЕДИЦИ ОТКОЛКУ ШТО СПРЕЧИЛЕ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ

КРАТКО И ЈАСНО: НОВА СТУДИЈА ОТКРИВА ДЕКА мPHК BAKЦИНИТЕ ЗА KOBИД-19 ПРЕДИЗВИКАЛЕ ПОВЕЌЕ СЕРИОЗНИ НЕСАКАНИ ПОСЛЕДИЦИ ОТКОЛКУ ШТО СПРЕЧИЛЕ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ

Вкупно, мPHК вaкцините беа поврзани со апсолутен пораст на ризикот од сериозни несакани последици од посебен медицински интерес во стапка од 12,5 на 10.000 (95% CI 2,1 до 22,9).

Вишокот на ризик од сериозни несакани последици од посебен мeдицински интерес го надмина намалувањето на ризикот за хоспитализација од или со KOBИД-19 во однос на плацебо групата и во испитувањата на Фaјзер и Мoдерна (стапка од 2,3 и 6,4 на 10.000 учесници, соодветно).

Автори на оваа студија се:

  • Џозеф Фрејман од Државниот универзитет во Луизијана – Регионален медицински центар
  • Хуан Ервити од Здравствената служба на Навара
  • Марк Џонс од Универзитетот Бонд – Институт за здравствена заштита
  • Сандер Гренланд Универзитет во Калифорнија, Лос Анџелес (UCLA) – Школата за јавно здравје
  • Патрик Вилан од Универзитетот во Калифорнија во Лос Анџелес
  • Роберт М. Каплан од Универзитетот Стенфорд
  • Питер Доши, Универзитетот во Мериленд – Фармацевтски факултет

Целата студија тука: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4125239

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!