КРЕАТОРОТ НА „ГОЛЕМИОТ РЕСЕТ“ КЛАУС ШВАБ ТАЈНО СНИМЕН КАКО ПРИЗНАВА: „ГИ ИМАМЕ ВО НАШИТЕ ЏЕБОВИ, ПОЛИТИЧАРИ, МЕДИУМИ, А ОСОБЕНО ЕКСПЕРТИ И НАУЧНИЦИ!“ (ВИДЕО)

КРЕАТОРОТ НА „ГОЛЕМИОТ РЕСЕТ“ КЛАУС ШВАБ ТАЈНО СНИМЕН КАКО ПРИЗНАВА: „ГИ ИМАМЕ ВО НАШИТЕ ЏЕБОВИ, ПОЛИТИЧАРИ, МЕДИУМИ, А ОСОБЕНО ЕКСПЕРТИ И НАУЧНИЦИ!“ (ВИДЕО)

Kреаторот на „Големиот Ресет“, Клаус Шваб, немаше поим дека е снимен со скриена камера и се фалеше со марионетите што ги има во неговата џеб во Давос: „Ги имаме во нашите џебови, политичари, медиуми, а особено експерти и научници“ – Клаус Шваб.

„Ако ги погледнам нашите засегнати акционери, го имаме бизнисот, се разбира, како многу важна публика и ја имаме политиката. Имаме континуирани партнерства со многу влади ширум светот. Се разбира, имаме невладини организации, имаме синдикати, ги имаме сите тие различно ориентирани медиуми, се разбира, и многу важни експерти и научници и академици, бидејќи ако гледаме во иднината, мислам дека треба да сме во потрага за нови решенија. а новите решенија ќе бидат и тоа како водени од технолошкиот развој.“

Имате дури и верски водачи, нели? – прашува човекот (веројатно новинар) со скриена камера.

„Верски водачи. Имаме и социјални претприемачи, многу важни социјални претприемачи,“ завршува Клаус Шваб.

Погледнете повеќе на следното видео:

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите.
  • Доколку, пак, имате било какви идеи и предлози за понатамошниот тек на мојата работа (која самостојно ја водам речиси 1 година), односно нашата заедничка борба за слобода и правда, повторно контактирајте ме преку Фејсбук или email, а јас сум подготвен (секако, во склоп на своите можности) да издвојам време и да поразговарам, па дури и да се сретнам со секој од вас кој има чисто срце и добра намера!
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!