ЛАВРОВ: ТОА ШТО ЗЕЛЕНСКИ Е ЕВРЕИН НЕ ГИ НЕГИРА НАЦИСТИЧКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА УКРАИНА!

Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров, во интервју за италијанска телевизија ја нападна Украина и нејзиниот претседател Володимир Зеленски, велејќи дека „фактот дека тој е Евреин не ги негира нацистичките елементи во неговата земја“.

„Верувам дека и Адолф Хитлер имал еврејска крв во себе“, додаде Лавров.

„Зеленски може да се залага за мир ако престане да дава наредби на своите нацистички сили кои се граничат со криминал“, додаде рускиот министер за надворешни работи.