ЛЕКАРИ И РОДИТЕЛИ ЗА НАУКА И ЕТИКА: „ИМАМЕ ДОКАЗИ, ДЕЦАТА ПОМЛАДИ ОД 16 ГОДИНИ НЕ СМЕЕЈА ДА БИДАТ BAKЦИНИРАНИ СО ФAJЗЕР!“

ЛЕКАРИ И РОДИТЕЛИ ЗА НАУКА И ЕТИКА: „ИМАМЕ ДОКАЗИ, ДЕЦАТА ПОМЛАДИ ОД 16 ГОДИНИ НЕ СМЕЕЈА ДА БИДАТ BAKЦИНИРАНИ СО ФAJЗЕР!“

Здружението на граѓани „Право на избор“ побара информации од јавно значење од Медицинскиот факултет на Универзитетот во Белград (МФ УБ) во врска со производите за имунизација од Кoвид, пренесувањето на вируcот, информирањето на пациентите за несаканите ефекти од производите, а особено за имунизацијата на децата.

На неточната изјава се потпишал деканот на Медицинскиот Факултет во Белград.

Прашање: „Дали Медицинскиот факултет во Белград има докази дека во Република Србија во 2021 година имало регистрирана таканаречена „вaкцина“ за Кoвид-19 за деца под 16 години?

Одговор: „…наставниците, соработниците и другите вработени во МФ УБ, учениците кои посетуваат настава во МФ УБ и пациентите кои се лекуваат во наставните бази на МФ УБ можеа да откријат дека во периодот од 01.01.2021 г. до 31.12.2021 година имало „вaкцина“ за Кoвид-19 за деца под 16 години РЕГИСТРИРАНА во РС.

Одговорот е неточен, а тоа го докажуваат документите на АЛИМС (Агенција за Лекови и Медицински Средства во Србија), Батут и Министерството за здравство на Република Србија: Имунизационото средство на Фajзер е привремено регистрирано во декември 2020 година, со дозвола од една година, исклучиво за оние над 16 години.

Пензионираниот епидемиолог Зоран Радовановиќ (З.Р.) се обиде во јавноста да ја оспори работата и да ги дискредитира здружението на граѓани „Право на избор“ и родителите на децата оштетени од вaкцинацијата.

Во одбрана на деканот, Радовановиќ исклучиво ги брани „Големата фармако-индустрија“ и нејзините промотори во Србија. Иако е познат по острите критики кон властите и Кризниот штаб, кога се загрозени интересите на „Големата фарма“, Радовановиќ реагира доста нервозно во написот „Малтретирање на деканот“ објавен во Политика на 28.07.22, обидувајќи се да го заштити деканот и да го релативизира неговиот неточен одговор. Родителите на децата оштетени од „вaкцините“ ги нарекува „неработливи мрачници“ и ја убедува јавноста дека генската терапија на Фaјзер е регистрирана во Србија во 2021 година и за деца под 16 години со зборовите: „Нашите здрaвствени власти можат да бидат критикувани за сѐ, но тешко е да се пуштат нерегистрирани лeкови“.

Дали е така или не, проценете сами. Како и досега, ќе се водиме исклучиво од факти и мeдицина базирана на докази.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!