МАЛ УСПЕХ: ХОЛАНДСКИТЕ ФАРМЕРИ ГО СОБОРИЈА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО

МАЛ УСПЕХ: ХОЛАНДСКИТЕ ФАРМЕРИ ГО СОБОРИЈА МИНИСТЕРОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО

„Холандскиот министер за земјоделство, Хенк Стагувер, беше принуден да поднесе оставка по големите протести на холандските земјоделци поради неговата радикална климатска агенда која сака да ги уништи нивните средства за живот.

Стагувер ја водеше климатската политика на холандското Министерство за земјоделство, која вклучуваше конфискација на фарми во владината шемата за принуден откуп/експропријација.

Во пресрет на огромните протести на земјоделците, Стагувер сега беше принуден да се повлече. Тој му рече на холандскиот кабинет дека одбивањето од земјоделците значело дека нема да може да го исполни рокот од септември за воведување на радикалната зелена политика на владата, објави АП.

Климатската агенда вклучува намалување на емисиите на азот од земјоделскиот сектор на нацијата до точка каде што им оневозможило на фармите да продолжат со работа Иницијативата вклучува шема од 24,2 милијарди долари за откупување на локалните фармери и олеснување на транзицијата од интензивните земјоделски практики.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!