МАСКИТЕ СЕ ШТЕТНИ!!! ОБЈАВЕНА НАУЧНА СТУДИЈА ВО НАЈУГЛЕДНОТО СВЕТСКО НАУЧНО СПИСАНИЕ „NATURE“

МАСКИТЕ СЕ ШТЕТНИ!!! ОБЈАВЕНА НАУЧНА СТУДИЈА ВО НАЈУГЛЕДНОТО СВЕТСКО НАУЧНО СПИСАНИЕ „NATURE“

Готово е! Веќе признаа и главните „мејнстрим“ медиуми. Веќе не можат да молчат и „нивните“ угледни извори на информирање…

„МАСКИТЕ ЗА ЛИЦЕ СЕ ШТЕТНИ!“

Студија објавена во Nature го покажува она што е веќе познато со децении: маските брзо се контаминираат со патогени бактерии и габи.

„Бројот на колонии на маските за лице беше поголем со бактерии отколку со габи; бројот на бактериски и габични колонии беше поголем на внатрешната страна од кај лицето и на надворешната страна, соодветно. Подолгото носење на маска е во сооднос со зголемен број на габични колонии, но бројот на бактериски колонии не се зголемуваше дополнително“.

Носењето маски последователно доведува до директна изложеност на бактерии и габи кои постојано се вдишуваат. Ова е особено алармантно бидејќи Aspergillus, Cryptococcus, Pneumocystis и ендемични габи се главните белодробни габични патогени кои можат да резултираат со опасни по живот инвазивни болести.

Оние кои сè уште тврдат дека придобивките ги надминуваат ризиците, треба да ја разгледаат големината на порите на маската и вирусите. Маските не ги спречуваат бактериите ниту габите; како тогаш можат да ги запрат честичките кои се уште многу помали?

Како што е наведено погоре, ова е општо познато со децении, а сепак тие спроведуваат такви штетни политики. Според мене, главни одговорни за ова се „државните виролози“ како Фаучи и Дростен. Тие тврдеа дека маските не делуваат и се потенцијално штетни до 2020 година, а потоа го тврдеа токму спротивното од март 2020 година за да ја потпалат и измамат пошироката јавност.

И зачувајте си ја оваа статија во вашиот мобилен телефон за следниот пат кога од вас некој и некаде ќе побара да ставите маска за лице. И заканете му се со лична тужба. И тука завршува приказната со овој тип на 2 ипол годишно малтретирање.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!