МЕДИЦИНСКИ ВЕСНИК ЊУ ИНГЛАНД: „НЕBAKЦИНИРАНИТЕ ПАЦИЕНТИ СО KOBИД СЕ ЗАРАЗНИ ПОМАЛКУ ВРЕМЕ ОД ОНИЕ ШТО СЕ BAKЦИНИРАНИ ИЛИ БУCТАНИ“

МЕДИЦИНСКИ ВЕСНИК ЊУ ИНГЛАНД: „НЕBAKЦИНИРАНИТЕ ПАЦИЕНТИ СО KOBИД СЕ ЗАРАЗНИ ПОМАЛКУ ВРЕМЕ ОД ОНИЕ ШТО СЕ BAKЦИНИРАНИ ИЛИ БУCТАНИ“

Студијата објавена во New England Journal of Medicine покажа дека луѓето вaкцинирани против КOВИД-19 останале заразни со вирусот подолг временски период од нивните невaкцинирани „колеги“. Студијата е финансирана со грантови од Конзорциумот на Масачусетс за подготвеност за патогени, грант од Медицинскиот оддел на Општата болница во Масачусетс и грант од Центарот за истражување на синдромот на стекната имунодефициенција на Универзитетот Харвард.

Разликата во заразноста беше особено изразена меѓу невaкцинираните и лицата кои не примиле бустер. Наодите беа објавени во писмо до уредникот потпишано од десетици лекари од различни болници во Бостон, Масачусетс, во престижниот New England Journal of Medicine во јуни.

Од јули 2021 година до јануари 2022 година, истражувачите проучувале 66 пациенти кои се заразиле со КOВИД-19, вклучувајќи 32 лица со варијантата Делта и 34 со варијантата Омикрон. Истражувачите составија различни графикони за следење колку долго луѓето останале заразни со вирусот, кoристејќи ги и PCR тестовите и вирусните култури како индикатори. Кога податоците беа поделени во категориите „невaкцинирани“, „вaкцинирани“ и „бустани“, лицата кои не примиле вaкцина против Кoвид-19 биле заразни пократок временски период. Што се однесува до позитивните PCR тестови, во првите 10 дена од заразувањето со вирусот, 68,75 проценти од невaкцинираните субјекти повеќе не биле заразни. Спротивно на тоа, само 29,72 отсто од вaкцинираните и 38,46 отсто од бустаните пациенти повеќе не биле заразни. Петнаесет дена од студијата, 93,75 проценти од невaкцинираните и 92,31 проценти од пациентите со 3та доза, повеќе не биле заразни; сепак, само 78,38 отсто од вaкцинираните луѓе не биле веќе заразни.

Студијата следи мноштво слични извештаи и анализи спроведени од истражувачи кои донеле слични заклучоци кои го поткопуваат тврдењето за ефикасноста на вaкцините за КOВИД-19.

Природниот имунитет, исто така, се покажа како супериорен во борбата против инфекцијата со КOВИД-19. И покрај овие податоци, кои беа рутински цензурирани од „проверувачите на факти“ и „вистиномери“ на социјалните мрежи, Белата куќа и главните медиуми продолжија некритички да ги промовираат вaкцините за КOВИД-19. Прифаќањето на вaкцините за КOВИД-19, посебно на Pfizer и Moderna, следи по огромните кампањи за лобирање на фармацевтските гиганти.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!