menstrualni promeni

МЕНСТРУАЛНИТЕ ПРОМЕНИ ПОСЛЕ BAKЦИНАТА СЕ МНОГУ ПОЧЕСТИ ОД ПРЕТХОДНО

Истражувачите мислат дека е време да се додаде уште едед несакан ефект на листата на несакани ефекти од вакцината за Кoвид 19: привремени промени во менструалниот циклус.

Анализата објавена во петокот (15 јули) во списанието Science Advances откри дека 42% од жените со редовни менструални циклуси изјавиле дека крварат посилно од вообичаено по вaкцинацијата. Во меѓувреме, 44% немале никаква промена, а околу 14% пријавиле помалку крварење. Кај жените кои немаат менструација – на пример, оние кои се во постменопауза или кои користат одредени контрацептиви со долго дејство – студијата покажува дека многумина доживеале пробив или неочекувано крварење откако биле вaкцинирани против KOBИД-19.

Новата студија започна во април 2021 година, околу времето кога жените почнаа да пријавуваат неочекувано крварење и посилно крварење по вaкцината. Сепак, овие анегдоти тогаш беа побиени бидејќи нема податоци кои ги поврзуваат менструалните промени со вaкцинацијата.

Други неодамнешни студии, исто така, открија дека вaкцината за Кoвид-19 е поврзана со промена во должината на менструалниот циклус.

Жените кои учествуваат во испитувањата на вaкцината KOBИД-19 воопшто не беа прашани дали доживеале промени во менструацијата.

Задолжително следете ја нашата Фејсбук фан страна (https://www.facebook.com/kolovrt21) и нашиот Канал на Телеграм: https://t.me/kolovrtcom

  • Доколку посакувате да помогнете за работењето на овој мој независен вебсајт, продукцијата на моите видеа на Rumble и на било каков начин да се вклучите во борбата, односно отпорот кон оваа агенда, тоа можете едноставно да го направите со една симболична донација.
  • Контактирајте ме на мојата Фејсбук Фан Страна (https://www.facebook.com/kolovrt21/) или на email (kolovrt@kolovrt.com) околу деталите за помошта.
  • ВИ БЛАГОДАРАМ ОД СРЦЕ!