ministerstvo za zdravstvo

ОВА Е КРАЈ НА KOPОНAТA ВО СРБИЈА! МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ПРИЗНА ДЕКА НЕМА НИКАКВИ ДОКАЗИ ЗА BИPУСOT, РСR-ТЕСТOТ И ЕФИКАСНОСТА НА MACКИТЕ (ДОКУМЕНТИ-СЛИКА)

Сѐ изгледа се случува во вистинско време, па иако овој документ е стар повеќе од еден месец, ниту еден од нашите медиуми не најде за сходно да го пренесе пред македонската јавност.

Точно пред најавеното заострување на мерките, Коловрт ви го пренесува документот кој ја разниша Србија и кој, во голема мера, влијаеше на намалување на ковид хистеријата кај нашиот северен сосед.

Имено, како што може да се види на приложениот документ кој е објавен на социјалните мрежи, државниот секретар во министерството за здравство, Мирсад Ѓерлек, ја потпишал и запечатил судбината на корона вирусот во Србија.

Еве што се случило:

Здружението на родители на исчезнати бебиња во Србија” поднесе барање за пристап до информации од јавно значење до министерството за здравство во Република Србија, на почетокот на месец септември.

Ова здружение побарало информации и докази за научни студии кои се однесуваат на релевантноста на PCR тестот, научни докази од изолација од вирусот SARS-CoV2 и научни докази, односно студии кои докажуваат дека мерките за заштита против корона вирусот како маските, дистанцата и сл. се успешни во спречување на ширењето на вирусот.

Верувале или не, министерството за здравство одговорило дека ”не ги поседуват бараните информации” поврзани за горе спомнатите прашања и барања.

Уште еден во низата на ”фајлови” на министерството за здравство, овој пат сигурно ќе влезе во доменот на една широка расправа, бидејќи потпишување и печатење на одговор како ”НЕ ЗНАМ” додека граѓаните се приморуваат и уценуваат на вакцинација не може и не смее да помине без широка јавна дебата, а подоцна и гасење на хистеријата.

Се соочуваме со досега НЕВИДЕНА ЦЕНЗУРА на просторот на Република Македонија, па токму поради тоа и поради можноста да бидете во тек со буквално СИТЕ НОВИ ИНФОРМАЦИИ, следете ја нашата ФАН СТРАНА НА ФЕЈСБУК и нашиот КАНАЛ на единствениот медиум на интернет просторот БЕЗ ЦЕНЗУРА, Телeграм:

https://t.me/kolovrtcom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *